Gabrijel: Nemačka da ponudi državljanstvo mladim Britancima
02.07.2016 Berlin

Gabrijel: Nemačka da ponudi državljanstvo mladim Britancima

Gabrijel: Nemačka da ponudi državljanstvo mladim Britancima Foto: Beta/AP
Nemačka bi trebalo da ponudi državljanstvo mladim Britancima koji žive u Nemačkoj, s obzirom na to da su na referendumu 23. juna stariji glasači u Engleskoj i Velsu presudili da ishod prevagne u korist izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, izjavio je danas nemački ministar privrede Zigmar Gabrijel.

Na tom referendumu je 52 odsto glasača podržalo Bregzit, a 48 odsto ostanak u Uniji, što je podelilo Britaniju na mlade protiv starijih, a Englesku i Vels protiv Škotske i Severne Irske, preneo je Rojters.

"Iz tog razloga ne bismo smeli samo da podignemo most prema ostrvu", rekao je Gabrijel na evropskoj konferenciji svoje Socijal-demokratske partije (SPD) u Berlinu.

Gabrijel, koji je takođe vicekancelar Nemačke, naveo je da bi njegova zemlja trebalo da razmisli oko toga šta može da ponudi mladim Britancima i dodao da se SPD uvek zalagala za to da se ljudima omogući dvojno državljanstvo.

"Ponudimo državljanstvo mladim Britancima koji žive u Nemačkoj, Italiji ili Francuskoj, tako da oni mogu da ostanu državljani EU u ovoj zemlji", rekao je nemački ministar.

Opoziciona stranka Zeleni je takođe pozvala nemačke vlasti da omoguće Britancima koji žive u Nemačkoj da dobiju nemački pasoš.

autor: SA izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side