Francuska vlada Eduara Filipa podnela ostavku
03.07.2020 | 10:27h ► 11:55h Beograd

Francuska vlada Eduara Filipa podnela ostavku

Francuska vlada Eduara Filipa podnela ostavku Foto: AP/Gonzalo Fuentes
Francuski premijer Eduar Filip (Edouard Philippe) danas je predao pismo ostavke cele vlade predsedniku Emanuelu Makronu (Emmanuel Macron) koji je ostavku prihvatio, saopštila je Jelisejska palata i dodala da se tokom dana očekuje imenovanje novog premijera.Izvori bliskim vlastima navode da Filip neće biti novi premijer, a u medijima se poslednjih dana pominje da bi novi premijer mogao bude šef diplomatije Žan Iv Le Drian (Jean Yves Le Drian) ali neki izvori navode da bi to mogla da bude ministarka odbrane Florans Parli (Florence Parly).

Takođe se pominje novi ministar unutrašnjih poslova umesto Kristofa Kastanera (Ćristophe Castaner) čija je pozicija oslabljena zbog nezadovoljstva policije koja smatra da od njega nije dobila dovoljnu podršku za vreme protesta protiv rasizma i policijskog nasilja.

Očekuje se da će biti zamenjena i dosadašnja ministarka ekologije Elizabet Born (Elisabeth Borne) čije je ministarstvo važno u svetlu pobede pokreta zelenih na lokalnim izborima.

Makron, kojem mandat ističe 2022. godine, sinoć je izjavio je planira "novi put" sa "novom ekipom" čime je implicitno potrvdio informacije koje poslednjih dana kruže o promenama u vladi.

Te promene su bile očekivanje posle drugog kruga lokalnih izbora na kojem je Makronova centristička Republika u pokretu (LREM) doživela poraz.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side