Fikret Abdić izlazi iz zatvora
13.12.2011 Zagreb

Fikret Abdić izlazi iz zatvora

Fikret Abdić izlazi iz zatvora
Fikret Abdić, koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina u BiH, u martu iduće godine izaći će na uslovnu slobodu, odlučila je Komisija za uslovni otpust.

To je odlučeno na sednici Komisije u Puli nakon što je Adbić u zatvoru proveo više od deset godina zbog ratnog zločina u zapadnoj Bosni. Komisija za  uslovno puštanje u septembtu je već odlučivala o zahtevu za uslovno puštanje  Fikreta Adbića, ali je donošenje odluke odloženo zbog, kako su naveli,  nemogućnosti socijalizacije.

Komisija je, naime, smatrala da se ne zna kako će Abdić funkcionisati na  slobodi budući da tokom izdržavanja kazne nije koristio mogućnosti odlaska  na vikende.

Deo javnosti kritikovao je tu odluku jer je Komisija prethodno posle održane dve trećine zatvorske kazne odlučila da pusti Mirka Norca, osuđenog za ratne zločine nad srpskim civilima u Gospiću i Medačkom džepu.

Uslovna sloboda od hrvatskog pravosuđa tražena je u junu ove godine nakon što je Fikret Abdić izdržao dve trećine kazne, što je uslov za uslovnu slobodu. 

autor: ZM izvor: agencije/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side