EU produžila sankcije ruskim kompanijama i pojedincima zbog Ukrajine
10.09.2020 Brisel

EU produžila sankcije ruskim kompanijama i pojedincima zbog Ukrajine

EU produžila sankcije ruskim kompanijama i pojedincima zbog Ukrajine Foto: Pixabay
Evropska unija produžila je za šest meseci sankcije ruskim kompanijama i pojedincima optužujući ih za povredu teritorijalnog integriteta Ukrajine, saopšteno je danas iz Brisela.

U saopštenju je navedeno da se zabrane putovanja i zamrzavanje imovine za 175 ljudi i 44 `entiteta`, koje uglavnom čine kompanije, banke, udruženja ili druge organizacije, biti produženi do 15. marta sledeće godine.

EU je uvela sankcije Rusiji posle aneksije Krima 2014. godine i odbija da prizna tamošnju vlast Moskve.

Eu je ima odvojene sankcije usmerene na rusku ekonomiju i druge restriktivne mere povezane sa pripajanjem Krima i Sevastopolja. Sankcije koje se odnose na ruski finansijski, energetski i odbrambeni sektor, kao i na robu koja može da se koristiti i u civilne i vojne svrhe, EU je krajem juna produžila do 31.januara.

Među onima kojima su danas produžene sankcije jer nastavljaju da "podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine" je i nekoliko političara na Krimu i u Sevastopolju i ruski zvaničnici optuženi da podržavaju odluku o razmeštanju trupa u Ukrajinu ili njihove akcije.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
  • Crkva u centru nezadovoljstva oko zabrane abortusa u Poljskoj Crkva u centru nezadovoljstva oko zabrane abortusa u Poljskoj

    Ograničenje već limitiranog prava na abortus u Poljskoj mimo parlamenta i javne rasprave naišao je na žestok otpor žena u Poljskoj ali i članova sindikata, poljoprivrednika, rudara, navijača i drugih usmerivši prvi put proteste na Katoličku crkvu.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side