Eksplozija bombe u Londonderiju
28.04.2015 Londonderi

Eksplozija bombe u Londonderiju

Eksplozija bombe u Londonderiju Foto: freeimages.com
Policija Severne Irske saopštila je da je manja bomba eksplodirala u jednoj ulici u Londonderiju, ali da niko nije povređen, javlja agencija AP.

Gradske vlasti optužile su nepopustljive pripadnike Irske republikanske armije (IRA) za bezobzirno ugrožavanje života porodica koje žive u tom delu grada.

Eksplozija ispred službe za izvršenje krivičnih sankcija na Trgu Kroford oštetila je trospratnu poslovnu zgradu u kojoj u momentu detonacije nije bilo nikoga.

AP navodi da ni jedna grupa do sada nije prihvatila odgovornost, ali da policija i političari krive članove organizacije IRA koji odbacuju dogovor o primirju iz 1997. godine.

Londonderi je sedište frakcija IRA koje se suprostavljaju mirovnom procesu u Severnoj Irskoj, navodi američka novinska agencija.

Prema navodima lokalnog političara Koluma Istvuda, neko ko se predstavio kao predstavnik IRA pozvao je telefonski broj za pomoć potencijalnim samoubicama i dojavio o postavljanoj bombi.

Istvud je osudio dojavljivača jer je namerno zvao kratko pre detonacije, zbog čega policija nije imala vremena da evakuiše lokalno stanovništvo.

autor: IG izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side