29.05.2018 Trajon

Drvo ubilo dvoje novinara koji su izveštavali o oluji u SAD

Drvo ubilo dvoje novinara koji su izveštavali o oluji u SAD Foto: Beta/AP/David McFadden
Televizijski novinar i snimatelj poginuli su u američkoj državi Severnoj Karolini dok su izveštavali na obodu tropske oluje Alberto koja je stigla do južnih država SAD.


Oni su se vozili juče svojim terenskim vozilom autoputem blizu mesta Trajon kada je veliko drvo palo na njihovo vozilo i ubilo ih na licu mesta, saopštio je zvaničnik drumske patrole Severne Karoline.

Novinar Majk Makormik i snimatelj Arom Smelcer su oboje radili za televiziju sa sedištem u Grinvilu, u Južnoj Karolini.

Oni su neposredno pre nesreće ntervjuisali šefa vatrogasaca Trajona Dževrija Tenanta. Kad su odlazili poručili su mu da bude pažljiv zbog oluje a on je njima rekao isto.

Deset minuta kasnije vatrogasci su dobili poziv i to je bila nesreća sa njihovim kolima, rekao je Tenant na konferenciji za novinare.

Tenant je rekao da se koren jednog velikog drveta olabavio u zemlji natopljenoj posle nedelju dana kiša. On je rekao da su dvojica novinara poginula odmah.

"Dvojica novinara koja su izveštavala o nevremenu tragično su izgubila živote i mi žalimo sa njihovim porodicama, prijateljima i kolegama", rekao je guverner Severne Karoline Roj Kuper.

On je rekao da stanovnici Severne Karoline treba ozbiljno da shvate oluju Alberto, da iako je smanjena jačina sa tropske oluje na depresiju može sa sobom da donese jake kiše i poplave.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side