Dodik: Studentski dom da nosi ime Radovana Karadžića
06.10.2014 Pale

Dodik: Studentski dom da nosi ime Radovana Karadžića

Dodik: Studentski dom da nosi ime Radovana Karadžića Foto: Beta
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je svečano otvorio studentski dom na Palama i predložio da on nosi ime haškog optuženika Radovana Karadžića.

Osvrćući se na nastanak Univerziteta u Istočnom Sarajevu, on je rekao da je to "vizinarstvo prvog predsednika Srpske" Karadžića, koji je sa svojim saradnicima pre više od 20 godina inicirao osnivanje Univerziteta, prenela je RTRS.

"On je znao da bez univerziteta nema ni budućosti", rekao je Dodik .

Objekat su otvorili, pored Dodika, premijerka Željka Cvijanović, supruga prvog predsednika RS, kome se sudi u Hagu, LJiljana Karadžić i predsednik Unije studenata Srpske Predrag Govedarica.

Novoizgrađeni studentski dom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kapaciteta je 600 kreveta i trajno će rešiti dugogodišnji problem smeštaja studenata. 

Dodik je izrazio zadovoljstvo što je studentski dom, uprkos skepticima, završen i napomenuo da je Vlada Srpske u ovaj kraj uložila više od 50 miliona evra.

Cvijanovićeva je najavila da će i u budućnosti biti ulagano u studentski standard, podsetivši da se ulazi u završetak projekta Četvrtog paviljona u Banjaluci, što će omogućiti smeštaj za još 280 studenata, kao i projekta u Foči, gde će biti oko 350 mesta.

autor: SA izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja