Đukanović: NATO najvažnija odluka u novijoj istoriji
28.04.2017 Podgorica

Đukanović: NATO najvažnija odluka u novijoj istoriji

Đukanović: NATO najvažnija odluka u novijoj istoriji Foto: prtscr
Predsednik crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović ocenio je danas da je usvajanje odluke o članstvu u NATO "možda najvažnija odluka Crne Gore u novijoj istoriji".

"Crna Gora je posle dugo stradanja i lutanja kroz istoriju, konačno na svom staništu", kazao je Đukanović novinarima na Cetinju, posle sednice Skupštine koja je sa 46 od 81 poslanika potvrdila Protokol o članstvu u Alijansi.

Po njegovim rečima, ta odluka je možda i najvažnija u novijoj istoriji Crne Gore.

"To znači da je crnogorsko društvo već u značajnoj meri usvojilo sistem vrednosti evroatlantske zajednice i da je spremno da i dalje radi na usvajanju tog sistema vrednosti koji će voditi unapređenju kvaliteta života svakog građanina Crne Gore sada, već izvesno, u bliskoj budućnosti," rekao je Đukanović.

Članstvo po njegovim rečima, nije uspeh bilo kog pojedinačno, već je to uspeh crnogorskog društva.

Protiv te odluke Skupštine je najveći deo opozicije koja traži referendum o članstvu i najavljuje da će preispitati današnju odluku u parlamentu, ako bude u poziciji da ima parlamentarnu većinu.

Opozicija bojkotuje Skupštinu i nije prisustvovala današnjoj sednici. Bojkot je privremeno prekinula jedino SDP Ranka Krivokapića koja je podržala Protokol.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side