Desničarska AfD smenila zvaničnika zbog komentara o ubijanju migranata
29.09.2020 Berlin

Desničarska AfD smenila zvaničnika zbog komentara o ubijanju migranata

Desničarska AfD smenila zvaničnika zbog komentara o ubijanju migranata Foto: Beta/AP/Michael Sohn
Ekstremno desna Alternativa za Nemačku (AfD) smenila je visokog zvaničnika Kristijana Luta posle navoda da je u komentarima nagovestio da bi migranti mogli da budu ubijeni.

 


Stranka je potvrdila da je momentalno raskinut ugovor sa Lutom, koji je u aprilu već bio suspendovan s mesta portparola stranke u parlamentu nakon što je rekao da je fašista.

Nemački mediji navode da je Lut u februaru jednom blogeru rekao da je za njegovu partiju bolje da situacija u Nemačkoj bude što lošija, i da migranti koji dolaze u zemlju "mogu da budu upucani kasnije ili ugušeni u gasnoj komori".

Sastanak Luta i blogera tajno je snimala televizija Proziben (ProSieben) za dokumentarac o nemačkoj ekstremnoj desnici čije emitovanje je najavljeno za sinoć.

Lutovo lice se ne vidi u filmu, ali je nedeljnik Di Cajt (Die Zeit) naveo da on govori.

AfD je vodila žestoku kampanju protiv imigracije, a podrška u biračkom telu znatno joj je porasla nakon što su stotine hiljada izbeglica puštene u Nemačku 2015. godine.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side