Demonstranti u Boliviji ofarbali i ošišali gradonačelnicu Vinta
08.11.2019 Vint

Demonstranti u Boliviji ofarbali i ošišali gradonačelnicu Vinta

Demonstranti u Boliviji ofarbali i ošišali gradonačelnicu Vinta Foto: print screen
Desetine hiljada ljudi preplavile su noćas ulice La Paza, prestonice Bolivije. Došlo je do oštrih sukoba između pristalica aktuelnog predsednika Eva Moralesa i njegovih protivnika koji sumnjaju u zakonitost Moralesove pobede na nedavnim izborima. U gradu Vintu, opozicione snage su napale gradonačelnicu.

Gradonačelnica grada Vinta Patrisija Arće, politički bliska predsedniku Evu Moralesu, nije uspela da umakne razjarenim antivladinim demonstrantima.

Uhvatili su je prilikom pokušaja bekstva iz Gradske skupštine, na silu su je izvukli napolje bosih nogu, celu su je polili crvenom bojom i zatim joj odsekli kosu.

"Uz mene je istina i ne bojim se da kažem svoju istinu. Živim u slobodnoj državi i nećete me ućutkati. Ako me želite mrtvu, ubijte me. I sada kao nekad, kažem, daću život za naš pokret za promene'', rekla je gradonačelnica Vinta.

Opozicija tvrdi da je Morales pokrao glasove na nedavnim predsedničkim izborima i oglušio se o rezultate referenduma od pre tri godine, kada su građani glasali da šef države vlada najviše dva mandata.

To je dovelo do izlivanja besa širom Bolivije.

U sukobima sa snagama reda život je izgubio jedan mladić, a povređene su desetine ljudi.

 

autor: MIM izvor: RTS
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side