Policija u Hongkongu suzavcem i kamionima sa vodenim topovima protiv demonstranata
25.08.2019 | 11:10h ► 16:29h Hongkong

Policija u Hongkongu suzavcem i kamionima sa vodenim topovima protiv demonstranata

Policija u Hongkongu suzavcem i kamionima sa vodenim topovima protiv demonstranata Foto: Beta, AP
Policija u Hongkongu danas je upotrebila suzavac i izvela po prvi put kamione sa vodenim topovima u sukobima sa demonstrantima do kojih je došlo nakon protestnog marša u tom gradu.

Većina ljudi bila je u parku u kom je završena današnja šetnja, ali je grupa radikalnijih demontranata zauzela glavnu ulicu bacajući po njoj bambusovu trsku i postavljajući narančaste i bele saobraćajne barijere i čunjeve kako bi ometali policiju.

Posle podizanja zastava upozorenja, policija je upotrebila suzavac kako bi rasterala gomilu. Demonstranti su odgovorili bacajući cigle i Molotovljeve koktele na policiju.

Demonstranti su na kraju odlučili da se povuku.

Televizijski snimci prikazivali su da je top vode ispaljen jednom, ali se pretpostavlja da je to bio test jer nije dosegao do demonstranata.

Pre sukoba desetine hiljada demonstranata sa kišobranima marširalo je po kiši.

Protestni marš počeo je blizu železničke stanice Kvaj Fong koja je postala centralno mesto protesta od kada je policija tu upotrebila suzavac ranije ovog meseca.

Demonstracije se održavaju u Hongkongu više od dva meseca. Među pet zahteva demonstranata su demokratski izbori u toj kineskoj autonomnoj teritoriji i istraga o policijskoj upotrebi sile radi suzbijanja protesta.

Velika grupa demonstranata sukobila se juče sa policijom posle marša u kvartu Kovlun bej, izgradila je barikade i palila vatre na ulicama.

Jučerašnjim sukobima prekinuto je višednevno smirivanje protesta. Protesti su prethodnog vikenda bili uglavnom mirni posle više nedelja eskalacije nasilja.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side