Crkve u Los Anđelesu su se proglasle utočištem za migrantske porodice
14.07.2019 Los Andjeles

Crkve u Los Anđelesu su se proglasle utočištem za migrantske porodice

Crkve u Los Anđelesu su se proglasle utočištem za migrantske porodice Foto: Beta / AP
Desetine crkava u Los Anđelesu su se proglasile utočištem za migrantske porodice posle proglasa Trammpove administracije da će deportovati ilegalne migrante.


Giljermo Torez, iz organizacije Sveštenici i laici ujedinjeni za ekonosku pravdu, izjavio je da je u ovu akciju ukjlučeno više crkava nego u bilo kojoj akciji pre, što ukazuje na sve veći osećaj indignacije zbog akcija američke administracije protiv migranata. 

Predsednik Donald Tramp je najavio plan, čiji se početak očekuje u nedelju, koja je usmerena protiv oko 2.000 ljudi koji su dobili nalog za deportaciju u većim gradovima, uključujući Los Andeles.

Tores je saopštio da danas nije bilo vesti o hapšenjima. Sveštenik Fred Moris je izjavio da su ove najave već proširile strah i dodao da je svojim vernicima većinom Hispanosima savetovao da, ukoliko agenti dođu, ne otvaraju vrata i ne odgovaraju na pitanja. I mnoge druge crkve u drugim gradovima i saveznim državama SAD su se proglasile utočištima za migrantske porodice.

Grupa 65 starijih građana Čikaga i aktivista danas je patrolirala gradom na biciklima osmatrajući da li imigracione vlasti hapse migrante. Njihova pažnja je bila usmerena naročito na područje Albani parka na severozapadu grada, poznatog kao područje sa velikim brojem migranata. Iako je akcija najavljena za nedelju gradonačelnik Njujoka Bil de Blazio je u subotu na Tviteru napisao da su vlasti akciju hapšenja migranata već počele u Njujorku.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side