17.02.2018 Jerusalim

Četiri izraelska vojnika ranjena u eksploziji na granici s pojasom Gaze

Četiri izraelska vojnika ranjena u eksploziji na granici s pojasom Gaze Foto: pixabay
U eksploziji naprave kod granične ograde na jugu pojasa Gaze ranjena su danas četiri izraelska vojnika, saopštila je izraelska vojska.

Izraelski borbeni avioni odgovorili su na taj incident napadima na više meta u i oko grada Gaze, navode palestinski izvori.

Ubrzo potom napadnut je jedan kompleks islamskog ekstremističkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze, a prethodno je otvorena vatra na ciljeve Hamasa istočno od grada Kan Junisa na jugu te palestinske teritorije uz obalu Sredozemnog mora.

Izraelska vojska je rekla da je napala osmatračnicu tenkovskom vatrom. Takođe je rečeno da su vojnici iz brigade Golani i inženjerijske jedinice prišle graničnoj ogradi kada su primetile da tamo visi palestinska zastava i tada je eksplodirala eksplozivna naprava, preneli su izraelski mediji.

Veruje se da je koalicija ekstremističkih organizacija Narodni komiteti otpora u Gazi obesila zastavu tokom najnovijih demonstracija kako bi privukla vojnike. Kraj tog mesta nađena su i uništena nedavno dva tunela prokopana ispod granice koji su se protezeli do izraelske teritorije.

Izraelski vojni protparol brigadni general Ronen Manelis rekao je da je današnja eksplozija vrlo ozbiljan incident koji bi mogao da podrije stabilnost u regionu. Takođe je rekao da izraelska vojska smatra Hamas odgovornim za sve što se događa u pojasu Gaze.

Narodni komiteti otpora su eksploziju opisali kao herojski akt u odgovoru na neprijateljsku infiltraciju u pojasu Gaze. Današnji incident jedan je od najozbiljnih od poslednjeg rata u pojasu Gaze vođenog u leto 2014. godine.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side