Broj umrlih od korona virusa u SAD prešao 200.000
22.09.2020 Vašington

Broj umrlih od korona virusa u SAD prešao 200.000

Broj umrlih od korona virusa u SAD prešao 200.000 Foto: Beta / AP
Broj umrlih od koronavirusa u SAD prešao je danas 200.000, prema podacima referentnog univerziteta Džons Hopkins, a bolest nastavlja da ubija stotine Amerikanaca dnevno.

Univerzitet je danas objavio da je zabeleženo 200.005 umrlih u SAD i 6,9 miliona slučajeva zaraze. To je smrtnost koja je prema više modela predviđena od avgusta i čini da je korona virus treći uzrok smrti u SAD ove godine.

Ta cifra je bila nezamisliva pre osam meseci kada je virus prvo stigao u SAD, sa njenim sjajnim laboratorijama, vrhunskim naučnicima i zalihama lekova i opreme, prenosi AP.

Ovaj crni međaš, daleko najveći broj umrlih od virusa u nekoj zemlji u svetu, prijavio je univerzitet na osnovu podaka koje daju državne vlasti.

Broj umrlih i dalje raste, i dnevni broj smrtnih slučajeva je u proseku blizu 770, prenosi američka agencija. Prema naširoko citiranom modelu Univerziteta Vašington predviđa se da će ukupan broj umrlih od korona virusa u SAD biti dvostruko veći , 400.000 do kraja godine, kako se ponovo otvaraju škole i fakulteti i stiže hladno vreme.

Malo je verovatno da će vakcina biti dostupna za širu javnost pre 2021. godine.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side