10.06.2018 Rim

Brod sa 629 migranata čeka dozvolu da uđe u neku italijansku luku

Brod sa 629 migranata čeka dozvolu da uđe u neku italijansku luku Foto: printscr
Brod na kojem se nalazi 629 spasenih migranata na Sredozemnom moru čeka dozvolu da uđe u neku italijansku luku, prenela je večeras agencija AP.

Italijanska obalska straža i mornarica primili su u svoje brodove 400 migranata pre nego što su prebačeni u drugi brod humanitarne organizacije SOS Mediteran u kojem se nalazi još migranata.

Italijanski mediji preneli su da je novi ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini odbio izdavanje dozvole i da želi da brod uputi na Maltu.

List Republika je preneo da je Salvini uputio pismo malteškim vlastima u kojem navodi da će biti najverovatnije primoran da zatvori luke ako brod sa 629 migranata ne bude mogao da uđe u neku maltešku luku, prenela je agencija Frans pres.

Malteške vlasti su francuskoj agenciji kratko navele da su migranti spaseni kod libijske obale i da je briga o njima u nadležnosti italijanskih vlasti tako da Malta nije u obavezi da ih primi.

Salvini, ministar policije u novoj italijanskoj vladi i lider desničarske Lige najavio je nedavno masovno proterivanje migranata iz zemlje, u vreme kada veliki broj njih pristiže na Siciliju, bežeći od sukoba u Africi.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side