10.07.2018 | 20:17h ► 21:09h London

Britanac otrovan nervnim agensom se probudio

Britanac otrovan nervnim agensom se probudio Foto: pixabay
Britanac Čarli Rouli koji se nalazi deset dana u bolnici posle trovanja nervnim agensom novičokom došao je k svesti, javila je danas bolnica u Solsberiju na jugozapadu Engleske gde se leči. Bolnica je saopštila da je konstatovano malo ali značajno poboljšanje zdravlja Čarlija Roulija, 45, koji je u "kritičnom ali stabilnom satanju i od sada je svestan".

Bolnica je dodala da je to dobra vest ali da još nije prošla sva opasnost i da je Rouli vrlo bolesan i da mu je potrebna specijalizovana nega 24 sata dnevno u bolnici u Solsberiju.

Roulijeva partnerka Don Sterdžis,44, koja je otrovana istim nervnim agensom, umrla je u nedelju uveče.

Glavna pretpostavka policije je da je otrov vezan za napad istim moćnim nervnim agensom kojim su, početkom marta, korišćeni u napadu na dvostrukog ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju u Solsberiju.

Policija i dalje pokušava da utvrdi gde su Rouli i njegova partnerka bili izloženi jakoj dozi ovog nervnog agensa, moguće dok su dirali neki kontaminirani predmet. Policija je pretražila detaljno više mesta koja su oni posećivali u Solsberiju i u Ejmsberiju, gde je Čarli Rouli imao stan.

Sterdžes je umrla posle osam dana u bolnici i posle njene smrti otvorena je istraga za ubistvo.

 

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side