Brenson odložio let u svemir zbog humanitarnog koncerta za Venecuelu
22.02.2019 Kukuta

Brenson odložio let u svemir zbog humanitarnog koncerta za Venecuelu

Brenson odložio let u svemir zbog humanitarnog koncerta za Venecuelu Foto: Beta / AP
Britanski milijarder Ričard Brenson izjavio je danas da je odložio let u svemir kako bi prisustvovao humanitarnom koncertu koji organizuje radi prikupljanja pomoći za Venecuelu.

Brenson je rekao da se nada da će taj koncert ubediti venecuelanske vojnike da otkažu poslušnost socijalističkom predsedniku Nikolasu Maduru i omoguti ulazak u zemlju humanitarne pomoći koja stoji na granici s Kolumbijom, preneo je Asošiejted pres.

Milijarder je naveo da je odložio let iz američke savezne države Kalifornije sa svojom kompanijom Virdžin galaktik kako bi se pridružio desetinama pop izvođača iz Latinske Amerike u kolumbijskom pograničnom gradu Kukuta na današnjem koncertu.

"Oni koji misle da je Venecuela utopija i da Venecuela ne pati, treba da dođu danas ovde u masu i da ih pitaju zašto odlaze (iz Venecuele)", kazao je Brenson na konferenciji za novinare.

Venecuelanci koji su pobegli iz zemlje zbog ekonomskih teškoća preplavili su prethodnih meseci Kukutu, gde stoje američki paketi pomoći koje treba da preuzme i raspodeli lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido, za SAD i desetine drugih zemalja legitimni predsednik zemlje.

Brenson je kazao i da su on i njegov prijatelj, kolumbijski preduzetnik došli na ideju da organizuju humanitarni koncert posle telefonskog razgovora s Gvaidom i njegovim političkim mentorom Leopoldom Lopesom.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja