19.05.2017 Brazilija

Brazilski predsednik optužen za ometanje pravosuđa

Brazilski predsednik optužen za ometanje pravosuđa Foto: Beta/AP
Glavni tužilac Brazila podigao je danas optužnicu protiv predsednika Mišela Temera zbog ometanja pravosuđa u istrazi koja je dovela do otkrivanja skandala o korupciji.

"Predsednik Temer kao i drugi uticajni političari pokušali su da spreče napredovanje istrage, putem radnji kao što je kotrolisanje imenovanja istražitelja", rekao je glavni tužilac Rodrigo Žano.

Temer je juče rekao da će se boriti protiv optužbe da je odobrio podmićivanje bivšeg predsednika Donjeg doma parlamenta Eduarda Kunćija da bi prećutao informacije o korupciji.

Temer se obratio građanima Brazila, što je njegov prvi javni nastup pošto je list Globosino preneo da je snimljen kako odobrava podmićivanje.

Više desetina direktora i političara je uhapšeno ili ispitano zbog navodnog naplaćivanja ugovora s državnom naftnom kompanijom Petrobras po većim cenama i korišćenja dela novca za mito i izborne kampanje.

Temer je nasledio predsednicu Dilmu Rusef koja je opozvana krajem avgusta 2016. zbog malverzacija i nameštanja javnih računa i državnog budžeta.

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw