Bild: Posle Bregzita rađa se "nova Evropa"
28.06.2016 Berlin

Bild: Posle Bregzita rađa se "nova Evropa"

Bild: Posle Bregzita rađa se "nova Evropa" Foto: Beta, AP
Nemačka, Francuska i Italija pripremaju nove impulse EU i činiće, posle Bregzita, okosnicu "nove Evrope", piše danas nemački list "Bild".

Sa premijerom Mateom Rencijem Italija iz drugog reda članica prelazi u prvi zauzimajući mesto Britanije, navodi list dodajući da će po tom novom planu predsednik Evropskog saveta Donald Tusk biti "produžena ruka tog trija" u Briselu.

Nemačka, Francuska i Italija žele da izrade zajedničke predloge koji će dati Evropskoj uniji "novi impuls" posle Bregzita.

To je sinoć u Berlinu najavila kancelarka Angela Merkel posle sastanka sa Rencijem i predsednikom Francuske Fransoa Olandom.

Lideri Nemačke, Francuske i Italije poručili su danas da neće biti pregovora sa Velikom Britanijom o njenom izlasku iz EU dok London zvanično ne objavi svoju nameru da napusti taj blok.

"Saglasili smo se da neće biti formalnih ili neformalnih razgovora sa Britanijom dok se ne aktivira član 50 (Lisabonskog ugovora)", poručila je nemačka kancelarka Angela Merkel nakon sastanka sa Olandom i Rencijem, preneo je AP.

Ona je dodala da će se Nemačka, Francuska i Italija zalagati za novi podsticaj EU, navodi AFP.

"Predložićemo našim kolegama (iz EU) da bi trebalo da damo novi podsticaj narednih meseci", rekla je Merkel dodajući da oblasti u kojima bi to trebalo uraditi uključuju "odbranu, rast ili radna mesta i konkurentnost".

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side