24.06.2017 | 11:02h ► 12:17h Pešavar

Bilans žrtava napada u Pakistanu povećan na 73

Bilans žrtava napada u Pakistanu povećan na 73 Foto: Beta/AP
U dva vezana bombaška napada na severozapadu Pakistana poginulo je 55 ljudi, čime je broj žrtava ukupno tri odvojena napada u istom danu u toj zemlji povećan na 73, a nekoliko osoba je u kritičnom stanju, saopštili su danas pakistanski zvaničnici.

Stanovnici Pakistana koji su se pripremali za kraj muslimanskog meseca posta Ramazana u žalosti su zbog napada koji su se dogodili u petak.

Sunitska ekstremistička grupa Laškar-e-Jhangvi preuzela je odgovornost za dvostruki bombaški napad na pijacu u gradu Paračinar koji je pretežno naseljen šiitima.

Zdravstveni zvaničnici su naveli da je 261 osoba primljena u bolnicu u Paračinaru zbog povreda zadobijenih u eksploziji, dodajući da su 62 žrtve eksplozije u kritičnom stanju.

Još 14 osoba je poginulo u petak u samoubilačkom napadu koji je izveden automobilom-bombom u blizini sedišta načelnika lokalne policije u Kveti, glavnom gradu pokrajine Beludžistan. Odgovornost za taj napad preuzela je frakcija talibana.

Naoružani muškarac je u petak uveče u lučkom gradu Karači otvorio vatru na policajce u jednom restoranu, ubivši njih četvoricu, nakon čega je pobegao, kazali su zvaničnici.

Portparol vojske Asif Gafur povezao je napade sa ekstremistima koji navodno imaju utočišta u susednom Avganistanu i najavio pojačanu graničnu kontrolu.

Premijer Pakistana Navaz Šarif osudio je napade koji su izvedeni uoči Ramazanskog bajrama.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
Belex2018
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side