Berlin zabranio glumcima da se, obučeni američke uniforme, slikaju sa turistima za novac
05.11.2019 Berlin

Berlin zabranio glumcima da se, obučeni američke uniforme, slikaju sa turistima za novac

Berlin zabranio glumcima da se, obučeni američke uniforme, slikaju sa turistima za novac Foto: Pixabay
Vlasti nemačke prestonice Berlina su zabranile lokalnim glumcima da se, u uniformama američkih vojnika na ček pointu Čarli, najpoznatijem prelazu iz istočnog u zapadni deo grada u vreme hladnog rata, slikaju sa turistima i za to od njih traže novac, javlja BBC.

Vlasti centralnog belinskog distrikta Mite oduzele su licencu lokalnoj umetničkoj grupi pod imenom Fabrika plesa, zbog traženja novca od turista za slikanje, dok su umetnici izjavili da oni prihvataju samo dobrovoljne donacije za fotografije.

Međutim, u tajnoj operaciji policajaca koji su se predstavljali kao turisti, navodno je otkriveno da su glumci tražili po 4 evra za fotografiju i vređali one koji nisu hteli to da plate.

Mnogi stanovnici Berlina nisu sretni zbog ove "Diznifikacije" grada gde se, pored ovog performansa sa fotografijama glumaca u američkim uniformama prodaju lažne šubare sovjetske Crvene armije, gas maske i delovi berlinskog zida.

Zabrana dolazi u trenutku kada Nemačka slavi tri decenije od rušenja zida, sagrađenog da spreči stanovnike Istočne Nemačke da prebegnu na zapad a ček point Čarli je bio jedini zvanični prelaz za turiste i savezničke vojnike između dva dela podeljenog grada.

Istočni i Zapadni Berlin zid je odvajao do 1961. do 1989. godine.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side