Belgija i još tri države razbile mrežu trgovaca drogom povezanu s policajcima
01.10.2020 Brisel

Belgija i još tri države razbile mrežu trgovaca drogom povezanu s policajcima

Belgija i još tri države razbile mrežu trgovaca drogom povezanu s policajcima Foto: Pixabay
Vlasti Belgije i još tri države razbile su mrežu trgovaca drogom koja je navodno imala podršku korumpiranih policajaca prilikom prebacivanja u Zapadnu Evropu kokaina vrednog više stotina miliona dolara.

Istraga, započeta nakon prošlogodišnjeg otkrića kontejnera sa 2,8 tona kokaina u belgijskoj luci Antverpen, razotkrila je međunarodnu mrežu s vezama u najmanje četiri evropske države i u Južnoj Americi.

Zvaničnici su danas rekli da je, uključujući drogu nađenu u Antverpenu, policija zaplenila ukupno 3,5 tona kokaina koje je ta grupa uvezla u Zapadnu Evropu, kao i dva miliona evra, od kojih 1,3 miliona u gotovini.

Belgijsko tužilaštvo navodi da je istraga dovela do hapšenja tri policajca i penzionisanog žandarma.

Jedan advokat i lekar takođe su osumnjičeni da su bili deo kriminalne mreže.

Vlasti su ove nedelje izvele 54 racije u Belgiji, dok je više od 10 pretresa izvršeno u Holandiji, Španiji i Velikoj Britaniji.

Tužioci su naveli da je uhapšeno 29 osoba, od kojih je 16 optuženo za uvoz droge, pranje novca i pripadnost kriminalnoj organizaciji.

U Holandiji su uhapšene tri osobe, a u Španiji jedna.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side