BBC: Savetnik proruskih snaga priznao egzekucije
02.08.2014 Kijev

BBC: Savetnik proruskih snaga priznao egzekucije

BBC: Savetnik proruskih snaga priznao egzekucije
Savetnik proruskih snaga u istočnoj Ukrajini Igor Druz je za BBC potvrdio da su oni streljali svoje pripadnike bez prethodnog suđenja "da bi se sprečio haos", javlja ta britanska medijska kuća.

Druz je rekao da je "egzekucijama" poslat važan singal ostalim pripadnicima proruskih snaga.

"Mi smo više puta tokom vanrednog stanja sproveli egzekucije streljanjem da bismo sprečili haos. Zato su naše snage koje su se povukle iz Slavjanska veoma disciplinovane", objasnio je on.

Slavjansk je bio glavno uporište proruskih snaga sve dok ga ukrajinske snage prošlog meseca nisu ponovo osvojile.

Druz je savetnik vojnog komandanta proruskih snaga Igora Strelkova i portparol teritorija pod kontrolom proruskih snaga u regionu Donjecka.

On je zadužen za ideologiju proruskih snaga u istočnoj Ukrajini.

Druz je izjavio da snažno podržava pravoslavni hrišćanski moral i porodične vrednosti i da je protiv homoseksualnosti, kao i da se nada da će biti uvedena smrtna kazna za najteže zločine i da je siguran da će većina pripadnika proruskih snaga podržati ovu njegovu inicijativu.

Druz je rekao da proruske snage hoće da formiraju društveno odgovornu državu koja će štititi hrišćanske vrednosti.

On je, takođe, kazao da je ukrajinska vlada "potpuno nelegitimna", da je "teroristička" organizacija koja vrši ratne zločine nad civilima.

"Ti ljudi su došli na vlast ubijanjem i državnim udarom, a sada vrše ratne zločine. Oni bombarduju naše gradove. Oni granatiraju gradove i onda za to optužuju naše borce. To je besmislica. Zašto bismo mi granatirali gradove koji su pod našom kontrolom?", zaključio je on.

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side