BBC će praviti dokumentarnu TV seriju o Greti Tunberg
10.02.2020 London

BBC će praviti dokumentarnu TV seriju o Greti Tunberg

BBC će praviti dokumentarnu TV seriju o Greti Tunberg Foto: Beta, AP
BBC Studio će biti producent dokumentarne televizijske serije o mladoj švedskoj ekološkoj aktivistkinji Greti Tunberg, saopštila je danas ta britanska kompanija.

Program će pratiti međunarodno zalaganje mlade aktivistkinje za očuvanje životne okoline i njene sastanke sa istaknutim naučnicima i političkim vođama, ali će takođe pratiti njen put odrastanja, navodi se u saopštenju.

U seriji će biti prikazani i neki trenuci mira kada ona piše svoje oštre govore, koji se sada šire i analiziraju širom sveta, navodi se u saopštenju BBC Studija.

Sedamnestogodišnjakinja, čiji lik je postao prepoznatljiv širom sveta, postala je portparol generacije zabrinute zbog klimatske krize od kada je počela da organizuje proteste ispred švetskog parlamenta u avgustu 2018. godine sa natpisom "Školski štrajk za klimu".

Ona je postala oličenje ekoloških briga mladih i manje mladih i podstakla milione ljujdi da se angažuju, i pozvana je da govori na samitu UN o klimi.

"Klimatske promene su verovatno najvažnija tema naših života. I stoga izgleda prikladno napraviti seriju koja istražuje naučne podatke iza te kompleksne teme", rekao je izvršni direktor BBC Studija Rob Lidel.

"Moći to uraditi sa Gretom je izuzetna privilegija" dodao je Lidel koji se raduje ideji da vidi izbliza šta znači biti svetska ikona i jedno od najpoznatijih lica na planeti.

Za sada nije određen naslov serije, broj epizoda ni datum emitovanja.

autor: AO izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side