14.03.2019 Brisel

Barnije: Pregovori sa Londonom su završeni

Barnije: Pregovori sa Londonom su završeni Foto: Beta/AP/Jean Francois Badias
Vreme za pregovore između Evropske unije i Velike Britanije je završeno i neće biti više "razjašnjenja" sporazuma o Bregzitu, izjavio je kasno sinoć glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije za Juronjuz (Euronews).


"Brisel će odmah zatražiti odgovor "zašto" ukoliko London zatraži produženje roka za napuštanje EU, dodao je Barnije.

Barnijeova izjava dolazi pošto su britanski parlamentarci ponovo odbacili Bregzit bez sporazuma i jedan je od najočiglednijih pokazatelja, do sada, da neće biti tako jednostavno da prođe bilo kakav zahtev Velike Britanije da se prolongira primena člana 50.

Kako su parlamentarci u Londonu sinoć odbacili Bregzit bez sporazuma, danas će glasati da li da se traži produženje roka za Bregzit, određenog da Velika Britanija napusti EU 29. marta.

"To može biti taktičko, političko produženje. U tom slučaju, ja znam odgovore i reakcije na strani EU, lidera Unije, Evropskog parlamenta - zašto, zašto vam je potreban produžetak. Dakle, to je za organizovanje novog referenduma, novih izbora, ili možda ne. Ne mogu da odgovorim na ovo pitanje umesto Vlade Velike Britanije", izjavio je Barnije za Juronjuz.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side