Bahrein tvrdi da je sprečio zaveru početkom godine
21.09.2020 Dubai

Bahrein tvrdi da je sprečio zaveru početkom godine

Bahrein tvrdi da je sprečio zaveru početkom godine Foto: Beta, AP / Vahid Salemi
Bahrein je danas saopštio da je ranije ove godine sprečio zaveru koju je podržao Iran, u cilju napada na diplomate i strance u toj zemlji.

Ovo je saopšteno samo nekoliko sati nakon što su saudijska državna televizija i lokalni bahreinski list izvestili o zaveri. Bahrein je, inače, pre samo nekoliko dana normalizovao odnose sa Izraelom.

Zvaničnici Bahreina, koji obično redovno izveštavaju o sprečavanjima zavera koje podržava Iran, nisu odgovorili agenciji AP na pitanje o poslednjim informacijama o zaveri.

Iranska misija u UN odbacila je izveštaje Bahreina kao "još jedan primer neosnovanih besmislenih i lažnih tvrdnji".

Saudijska državna televizija je prikazala snimke kako policija pretresa jednu kuću i hapsi devet osoba, a na snimku se vide puške i eksploziv, očigledno zaplenjeni u raciji. Uhapšeno je devet osoba, dok se još devet navodno nalazi u Iranu, navodi se u izveštaju saudijske državne televizije.

Vlasti su otkrile zaveru nakon što je na ulici pronađen ekploziv koji je navodno trebalo da bude upotrebljen protiv "strane delegacije", pišu provladine bahreinske novine pozivajući se na ministarstvo unutrašnjih poslova. Ministarstvo optužuje Gardu da podržava borce koji su nadgledali i naftna nalazišta i vojne baze, piše list i dodaje da su bili planirani i napadi na telohranitelje zvaničnika Bahreina.

Ministarstvo je kasnije saopštilo da su hapšenja bila početkom godine.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side