Abu Dabi ukinuo sistem dozvola za nabavku alkohola
21.09.2020 Beograd

Abu Dabi ukinuo sistem dozvola za nabavku alkohola

Abu Dabi ukinuo sistem dozvola za nabavku alkohola Foto: AP/Kamran Jebreili
Abu Dabi, konzervativni glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, ukida svoj sistem dozvola za nabavku alkohola, pošto je Dubai više puta ublažio svoje propise da podstakne prodaju i turizam u jeku tekuće pandemije koronavirusa.

Odeljenje za kulturu i turizam Emirata objavilo je nove propise u cirkularnoj noti datiranoj prošle nedelje upućenoj distributerima i prodavnicama alkohola, ali izuzev toga nije dalje objavljivalo tu odluku.

Prethodno su pojedinci morali da imaju dozvolu da kupuju, prenose ili drže alkohol u svom domu. Novi propisi izgleda da samo određuju starosnu granicu od 21 godine i traže od kupaca da konzumiraju pića u privatnim domovima ili na drugim mestima gde je to dozvoljeno, kao što su barovi.

"Želimo da objavimo ukidanje dozvola za alkohol za pojedince", navodi se u cirkularnom pismu.

Abu Dabi kao i drugi veliki grad Emirata Dubai, ima barove i hotele i druga mesta gde se služe kupci bez provere da li imaju dozvolu ili pitanja osobe o veroispovesti. Ali Abu Dabi je dugo bio konzervativniji od Dubaija.

Eliminisanje dozvola takođe znači da se dekriminalizuje posedovanje alkohola, mada Emirati imaju strogu politiku koja ne toleriše vožnju u pijanom stanju ili pijanstvo u javnosti.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side