13.07.2012 Beograd

Slučajni partneri

Slučajni partneri
Podrška budućem premijeru Srbije Ivici Dačiću, čiju smo izjavu komentarisali juče na ovom mestu stigla je, promptno, praktično istog dana podrška sa neočekivanog mesta. Izjava ja takva da je vredi citirati još jednom: „Finansijski sektor je najveći neprijatelj našeg naroda“, rekao je čovek koji Srbiju treba da vodi naredne četiri godine!

Podrška je stigla od, takoreći do juče, najvećeg srpskog privrednika Miroslava Miškovića.

Tačnije, ne baš od njega lično, nego od Jelene Krstović, potpredsednice njegove kompanije Delta Holding. Istakavši da bi „bankarski sistem trebalo da uloži napor i stvori povoljniji ambijent za kompanije“ te da bi „banke trebalo da na dve godine zamrznu potraživanja prema pravnim i fizičkim licima“, gospođa Krstović se takođe založila da se napravi „kompletan zaokret“, odnosno da se „umesto štednje podstiče potrošnja“, zbog čega bi, kako je rekla, „trebalo povećati prosečnu platu građana i stvoriti ambijent da bi potrošnja podržala sve privredne grane i pokrenula točak koji bi Srbiju izveo iz krize“.

U stvari, kad se malo bolje razmisli, predlog potpredsednice Delta holdinga zaslužuje punu podršku. Zato predlažemo, prvo, da Delta holding već od 1. avgusta, a može i ranije, poveća plate svim svojim zaposlenima i, drugo, da u naredne dve godine Delta holding zamrzne sva svoja potraživanja prema kupcima u njegovim prodavnicama, drugim rečima da kupci robu ne plaćaju odmah, nego tek kada taj rok istekne.

Verujemo, u stvari, da je o svemu ovome na organima upravljanja kompanije već razgovarano pre nego što je g. Krstović izašla u javnost sa svojim predlozima, da su odgovarajuće odluke već spremne i da samo čekaju pogodan trenutak da budu obnarodovane. Predosećamo da bi to moglo da se desi u trenutku kada Ivica Dačić sa svojom ekipom bude položio svečanu zakletvu.

autor: Mijat Lakićević izvor: Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Dimitrije Boarov: Polovna Srbija Dimitrije Boarov: Polovna Srbija

  Sada kada očekujemo statističke podatke o startnom nivou prosečnih plata u Srbiji u ovoj godini posle Vladine povišice, ponovo se pokreće pitanje zašto mesečne plate u privatnim preduzećima rastu sporije nego one u “opštoj državi”.

 • Mijat Lakićević: Prizren otvoren grad Mijat Lakićević: Prizren otvoren grad

  Kažu da su pre 630 godina, posle boja na Kosovu, zvona zvonila čak u Parizu. Danas bi mir na Kosovu imao još širi odjek.

 • Dimitrije Boarov: Čekanje "velike greške" Dimitrije Boarov: Čekanje "velike greške"

  Izvesna Tatjana, mlađahna kondukterka beogradske autotransportne kuće Lasta, otpuštena je sa posla zato što ju je saobraćajna policija uhvatila pred Kikindom da vozi dabldeker autobus na redovnoj liniji Beograd – Subotica iako nema vozačku dozvolu. Ona se brani kako ume i kaže da “nikoga nije ubila” nego je samo, na molbu kolege vozača, “pomerila” spomenuti autobus sa šest putnika i pri tome nije napravila nijedan saobraćajni prekršaj.

 • Dimitrije Boarov: Antiglobalizam i njegov rep Dimitrije Boarov: Antiglobalizam i njegov rep

  Može se slobodno reći da je mnoge ljude u Srbiji šokirala vest da se Radnički savet nemačke automobilske kompanije Folksvagen pre neki dan usprotivio planovima menadžmenta ove svetski poznate firme da investira oko milijardu evra u izgradnju nove fabrike automobila u jednoj od zemalja na istoku Evrope (u igri su Srbija, Rumunija, Bugarska i Turska).

 • Jelka Jovanović: Trećepozivac u besramnoj kampanji Jelka Jovanović: Trećepozivac u besramnoj kampanji

  Hoće li tetka iz Kanade doći na ispraćaj i šta si radio devedesetih kad se pucalo, najčešći su komentari brojnih čitalaca posle najave ministra odbrane Aleksandra Vulina da će se prijaviti na 15-dnevnu vojnu obuku 600 muškaraca za rezervni sastav, koji, što zbog prigovora savesti, što zbog zakonske suspenzije redovnog vojnog roka, nisu imali prilike da ovladaju ratnim veštinama.

 • Dimitrije Boarov: Aritmetika zaostajanja Dimitrije Boarov: Aritmetika zaostajanja

  Ovogodišnji Kopaonik biznis forum imao je žučnu predigru koju je pokrenuo doskorašnji ministar finansija Dušan Vujović svojim prilogom za reviju ovog skupa, koji je preneo beogradski NIN (28. februara).

 • Mijat Lakićević: O malinama i ruži Mijat Lakićević: O malinama i ruži

  Ruža je, da izvinete, svinjska, ali su zato maline prave. Koje su, da pođem od njih, u Srbiji postale večna tema – čim grane proleće, počne preganjanje. Koju je, međutim, vladajuća partija izgleda rešila da prekine. Pa je oformila radnu grupu koja je nedavno, tj. 20. marta, gde bi nego u Čačku, utvrdila – zamislite šta – proizvođačku cenu maline. Koja iznosi tačno i precizno – 139,3 dinara.

Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side