Mijat Lakićević: Kolubarska bitka. Ili patka
14.09.2013 Beograd

Mijat Lakićević: Kolubarska bitka. Ili patka

Mijat Lakićević: Kolubarska bitka. Ili patka
“U Kolubari su za vreme Ćerana krali četiri tone nafte dnevno”. Tako glasi jedna optužba protiv bivšeg direktora Rudarskog basena “Kolubara” koju ovih dana prenose i pronose mediji. Da li je krao Ćeran lično? To se ne kaže, i ne tvrdi. Krali su, dakle, drugi.

Po toj logici, odmah bi mogli da budu uhapšeni i određen im pritvor do 30 dana i predsednik Vlade, i ministar policije, i pravi premijer, pa i predsednik države. Jer, naime, kao što se vidi, jako se puno krade “u njihovo vreme” u Srbiji. Niko ne kaže da kradu oni, ali kradu drugi.

Valjda zakoni važe podjednako za sve, ili su neki među nama jednakiji.

Uzgred, izjava Aleksandra Vučića “znam kako ću da skončam... Zato mi se i toliko žuri, jer znam da mi se približio”, komentirisana je na razne načine. Ipak, niko se nije pozabavio time kako to deluje na investitore. Kako domaće, tako i strane. Naime, takva izjava potencijalne ulagače sigurno nije mogla da uveri u (političku) stabilnost ove zemlje. A, kao što je poznato, kapital je plašljiva zverka. Beži od svakog šuma.

autor: Mijat Lakićević izvor: Novi magazin
Ostavi komentar (3) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 16.09.2013, 21:19h živanka

  Ni krivog ni dužnog čoveka razvlače po blatu mnogo mnogo nesposobniji od njega

 • 16.09.2013, 21:03h miško

  klasična politička nameštaljka protiv sposobnih direktora kao što je Nebojša Ćeran

 • 16.09.2013, 20:53h mališa (1)

  pošten i častan čovek u pritvoru jer je sprečio pljačku Tomića Jovičića i Keneta

Pročitajte i...
 • Dimitrije Boarov: Pitanje konjunkture Dimitrije Boarov: Pitanje konjunkture

  Malo je reći da svetsko tržište, od kojeg Srbija sve više zavisi, posle korone neće biti onakvo kakvo je bilo pre pandemije. Neće biti isto ni u samoj Srbiji. Zbog svega toga suočićemo se s hitnom potrebom restrukturiranja cele privrede, što obično prilično košta i donosi nove rizike.

 • Mijat Lakićević: Dijalog u paklu... Mijat Lakićević: Dijalog u paklu...

  Sportski ideolog Nebojša Čović izjavio je pre neki dan da je “Crvena zvezda narodski klub”, te da je kao takva “prethodnih godina odlično predstavljala državu Srbiju, glavni grad Beograd i region”.

 • Momčilo Pantelić: Korona-triler Momčilo Pantelić: Korona-triler

  Kad se neko zlo izrodi na Istoku, a najveće žrtve odnese na Zapadu, je li to dovoljno za novi Hladni rat? Ovako uprošćena strateška nedoumica razmahala se po svetu povodom pandemije koja se začela u Kini, a dosad najviše ojadila Evropu i Ameriku.

 • Vladimir Gligorov: Virus u regiji Vladimir Gligorov: Virus u regiji

  Srbija ima značajno veći broj obolelih nego zemlje u susedstvu, ali ne i veći broj umrlih. Zapravo, tek nešto više od dva odsto obolelih je umrlo, dok je u svim drugim zemljama u susedstvu taj procenat veći.

 • Mijat Lakićević: Mandat za rat Mijat Lakićević: Mandat za rat

  Nije ovo prvi put da srpski birači glasaju za rat. Pre tačno 30 godina, 1990, Slobodan Milošević je dobio mandat da povede rat protiv “spoljašnjeg neprijatelja” – Slovenaca, Hrvata, Bošnjaka... Sada je Aleksandar Vučić dobio mandat da nastavi rat protiv unutrašnjeg neprijatelja. To jest, protiv svih koji nisu uz Srpsku naprednu stranku. Što znači da će buduće vlasti – od lokala preko Pokrajine do Republike – biti još bezobzirnije.

 • Vladimir Gligorov: Hibridi Vladimir Gligorov: Hibridi

  Koja je saznajna korist od hibridnih režima? Takođe, šta se postiže višekriterijumskim ocenjivanjem?

 • Vladimir Gligorov: Kurs i dug Vladimir Gligorov: Kurs i dug

  Problem sa fiksnim kursom je u tome što s vremenom postaje skupo od njega odustati.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side