Završen 15-godišnji ciklus razvoja Vimbldona
30.06.2011 London

Završen 15-godišnji ciklus razvoja Vimbldona

Završen 15-godišnji ciklus razvoja Vimbldona
Otvaranjem Terena broj tri sa kapacitetom od 2.000 ljudi u okviru kluba All England završen je 15 godišnji ciklus razvoja Vimbldona. Iako načelno postoji volja da bude izgrađen još jedan pokretni krov do toga sigurno neće doći u narednih godinu dana.

“Održavanje Olimpijskih igara znači da u narednoj godini neće biti nikakve izgradnje, tako da imamo vremena da razmišljamo o učinjenom kao i o tome šta želimo da uradimo u narednih 10 do 15 godina. Sledeća tema za razmatranje će biti krov iznad terena broj jedan”, kaže portparol ovog kluba.

Organizatori ovog prestižnog teniskog turnira želeli bi da izgradnjom krova omoguće održavanje mečeva po lošem vremenu na ukupno dva terena. Iznad centralnog terena već postoji pokretni krov, otvoren pre dve godine čija izgradnja je koštala 80 miliona funti. U utorak, kada je kiša odložila čak 41 meč na Vimbldonu, korišćen je sedmi put.

Pored toga što štiti od kiše, krov takođe omogućava održavanje mečava po lošem svetlu. Pre njegovog otvaranja 2009. godine, najkasniji održan meč je trajao do 9.17 časova uveče, za razliku od prošlogodišnjeg meča prve runde od pet setova između Novaka Đokovića i Olivijea Rohusa koji se završio u 22.59.

Međutim, krov centralnog terena nije baš besprekoran, jer je pod naletom kiše pre nekoliko dana procureo. Organizatori uveravaju da je voda procurela na tri mesta na fiksnom krovu, a ne na pokretnom. ”Jedna posledica curenja je bilo premeštanje šestoro ljudi“.

izvor: Gardijan
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side