Vučić: Cilj da Srbija bude domaćin Lige šampiona malog fudbala 2020.
04.12.2019 Beograd

Vučić: Cilj da Srbija bude domaćin Lige šampiona malog fudbala 2020.

Vučić: Cilj da Srbija bude domaćin Lige šampiona malog fudbala 2020. Foto: Beta/Miloš Miškov
Novoizabrani predsednik Kluba malog fudbala Crvena zvezda i predsednik udruženja "CarGo" Aleksandar Vučić, najavio je danas da će njegova misija za narednu godinu u vođenju Kluba biti da Srbija bude domaćin Lige šampiona.


"Nova uprava i moj tim predstavljaju pojačanje Klubu, unosimo novu energiju. Ta energija je pobednička, a pobeda neće biti samo naša, već će značiti i pobedu cele Srbije. U tome ćemo uspeti ako do proleća uspemo da sprovedemo sve planirane reforme u Klubu. Zajedničkim snagama će Beograd biti centar Evrope sledeće godine", kazao je Vučić.

Govoreći o planovima nove uprave, Vučić je istakao da će se truditi da organizaciono unapredi rad, okupi prijatelje Kluba i približi mali fudbal građanima.

"Mali fudbal su igrali naši očevi, to je bio sport kojim su se rekreativno, ali i profesionalno, bavili ljudi širom regiona. Kako bismo vratili taj duh starih vremena, koristićemo i moderne tehnologije", izjavio je Vučić na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

On je istakao da mali fudbal mora da se približi mladim generacijama koristeći tehnologiju koja je njima bliska, "kako bi umesto na ulici bili u punim halama gde će se razvijati zdrav sportski duh".

Vučić je naveo i da za Zvezdine futsalere neće biti odmora ni tokom praznika već moraju da nastave sa treninzima, kako bi zadržali formu i pripremili se za izazove već početkom sledeće godine.

Vučić je, kao predsednik Udruženja građana CarGo, istakao da ga sa Klubom malog fudbala Crvena zvezda spaja i misija humanosti, te da će već sredinom meseca biti odigrane humanitarne utakmice kako bi se prikupio novac za lečenje trogodišnje devojčice Ivane Bjelogrlić, koja ima tumor na bubregu.

"Moramo da ojačamo i humanitarni aspekt, jer sport mora da vrati svoju društvenu ulogu. Pozivam sve simpatizere kluba da budu deo zajedničke humanitarne misije", rekao je Vučić.

Novoizabrani predsednik Kluba je zahvalio dosadašnjoj upravi na ostvarenim rezultatima i na tome što su prepoznali CarGo i pozvali ga da učestvuje u građenju budućeg evropskog šampiona.

"Veoma sam ponosan što sam postao predsednik tima koji godinu završava bez poraza i nerešenog rezultata", zaključio je Vučić.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side