U Poljskoj i carinici hapse navijače
15.07.2011 Varšava

U Poljskoj i carinici hapse navijače

U Poljskoj i carinici hapse navijače
Poljska u borbi protiv fudbalskih huligana koristi novo oružje - carinicima je dozvoljeno da kažnjavaju navijače koji nose kopije dresova svojih ljubimaca.

Izmene poljskog Zakona o lutrijama i igrama na sreću omogućile su carinicima da kažnjavaju navijače koji obuku vernu kopiju dresa svog omiljenog fudbalera, jer je na njemu uvek i naziv sponzora, a reklamiranje kockanja i igara na sreću je prema novom zakonu strogo zabranjeno.

Poljskim fudbalskim navijačima sada se savetuje da radije odustanu od dresova svojih ljubimaca, jer carinici imaju pravo da uđu na stadion, naoružani prošaraju tribine i kazne svakog na čijoj odeći je naziv sponzora koji je na neki način povezan sa kockanjem.

Prve žrtve bili su organizatori Svetskog prvenstva u skijaškim skokovima u skijaškom centru Zakopane u Tatrama, pošto su se sportisti iz inostranstva pojavili na skakaonici sa imenima sponzora na kombinezonima, ne vodeći računa da li su na neki način povezani sa kockarnicama.

Probleme je u martu imala i poljska televizija Kanal+ pošto je optužena da reklamira kockanje i igre na sreću, a sve zbog toga što je televizija prenosila fudbalsku utakmicu Barselona - Real Madrid, na kojoj je jedan od fudbalera ima dres sa nazivom sponzora koji je u vezi sa kockanjem.

autor: A.S. izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side