Terzić: Pravo vreme da prodamo Rajkovića
21.06.2015 Beograd

Terzić: Pravo vreme da prodamo Rajkovića

Terzić: Pravo vreme da prodamo Rajkovića
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da je, zbog finansijskih problema u kojima se klub nalazi, ovo najbolji trenutak da se proda golman Predrag Rajković.

Rajković je sa omladinskom reprezentacijom Srbije osvojio titulu prvaka sveta na šampionatu na Novom Zelandu. 

“Ovo je najbolji tajming za prodaju Rajkovića, i iako nemamo još nijednu zvaničnu ponudu za njega, tržišno gledano, neće se pojaviti bolji momenat za njegovu prodaju nego sada", rekao je Terzić za klupski sajt.

"Mi bismo voleli da Rajković ostane, ali moramo da vodimo računa o finansijskom stanju kluba. Smanjili smo dug sa 52 na 42 miliona (evra), i ubeđen sam da ćemo, ako nam se ostvari akcioni plan koji smo napravili, da možemo nastaviti smanjenje duga do kraja godine na ispod 40 miliona, možda i ispod 35 miliona”, rekao je Terzić.

On je čestito „Orlićima“ veliki uspeh na svetskom prvenstvu, a pritom je izrazio i veliko zadovoljstvo što su i igrači Crvene zvezde na pravi način prezentovali Srbiju na Novom Zelandu.

“Rekao sam i ranije da ćemo učiniti sve da zadržimo sve mlade igrače. Ispisali su stranice srpske istorije na najlepši mogući način, i ponosan sam što se na pobedničkom postolju našlo i četiri igrača Crvene zvezde. Čestitam i treneru Veljku Paunoviću koji je pokazao da može da se izdigne iz lošeg sistema kakav je srpski fudbal", kazao je generalni direktor Crvene zvezde.

On je dodao da će biti pojačanja, iako klub neće žuriti sa transferima. 

“Mnogo zavisi i od toga ko će od naših igrača ostati, jer ne možemo da kupujemo pre nego što prodamo. Naš budžet za pojačanja je u ovom momentu nula. Biće novih igrača, sigurno, ali bolje da dođu i 10-15 dana kasnije, nego da dovodimo prvo što nam se ponudi, a mogli smo i tako da dovodimo igrače. Sigurno je samo jedno - Crvena zvezda će biti jača nego prošle sezone”, obećao je Terzić.

On je istakao da je klub odustao od dovođenja levog beka Zenita Milana Rodića, ali i mladog reprezentativca Srbije Nemanje Antonova.

“Rodić nam je bio opcija broj jedan, ali poslednjih dana se iskomplikovala situacija. Oni još ne znaju ko će doći umesto Viljaša Boaša, i Rodić će morati da se pojavi na treninzima. Nesporna je njegova želja da dođe u Zvezdu, ali Zenit sada ipak traži obeštećenje koje Zvezda trenutno ne može da plati, kao što ne može da plati ni Antonova, jer je i OFK Beograd u takvoj situaciji da mora da rešava svoju egzistenciju prodajom Antonova u inostranstvo”, rekao je Terzić.

Fudbaleri Zvezde nalaze se na pripremama u Sloveniji, a novu sezonu počeće 2. jula na startu kvalifikacija za Ligu Evrope.

autor: JR izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side