Tenkisti Vojske Srbije u polufinalu Tenkovskog biatlona u Rusiji
09.08.2019 Moskva

Tenkisti Vojske Srbije u polufinalu Tenkovskog biatlona u Rusiji

Tenkisti Vojske Srbije u polufinalu Tenkovskog biatlona u Rusiji Foto: Beta / MSP Srbije
Tenkisti Vojske Srbije plasirali su se u polufinale Tenkovskog biatlona na poligonu Alabino kod Moskve, u konkurenciji tenkovskih posada iz 23 zemlje, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

U tri individualne trke, ekipa Vojske Srbije uspela je da se plasira u polufinale takmičeći se u vožnji, savladavanju prepreka i preciznosti gađanja.

Ekipa Vojske Srbije nastavlja takmičenje na Tenkovskom biatlonu 10. avgusta u polufinalu, gde je u grupi sa Kinom, Kazahstanom i Azerbejdžanom, a u drugoj polufinalnoj grupi su Rusija, Belorusija, Mongolija i Venecuela.

Tenkovski biatlon završava se 17. avgusta proglašenjem pobednika na svečanoj ceremoniji zatvaranja ovogodišnjih Međunarodnih vojnih igara.

Prve Međunarodne vojne igre organizovane su 2015. godine, na inicijativu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i spadaju među najveća vojno-sportska takmičenja na svetu.

Predstavnici Vojske Srbije učestvuju na Međunarodnim vojnim igrama 2019 u tri discipline: Tenkovski biatlon, Vojni reli i Snajperska granica.

Prve dve održavaju se u Rusiji, a treća u Belorusiji.

Najveće uspehe do sada pripadnici Vojske Srbije ostvarili su 2015. godine kada su na Tenkovskom biatlonu osvojili 3. mesto iza Rusije i Kine.

Prošle godine u takmičenju snajperskih parova u disciplini Snajperska granica potporučnik VS Đorđe Lapčević osvojio je prvo mesto u konkurenciji 18 mešovitih snajperskih parova.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side