29.10.2011 Beograd

Strah od rata navijača

Strah od rata navijača
Partizan danas u 17 sati igra protiv Smedereva, ali mnogo veću pažnju od same utakmice privlači najavljeni obračun navijača.

 

Mediji prenose da su policija i bezbednosne službe došle do informacije da navijači Partizana okupljeni u grupu „Zabranjeni" planiraju da upadnu na južnu tribinu stadiona u Humskoj, gde prevlast ima navijačka grupa "Alkatraz"..

Pripadnici većeg broja podgrupa okupljenih u frontu „Zabranjeni", među kojima su najbrojniji pripadnici „South Family", već dva meseca se okupljaju uoči mečeva, a pred utakmicu sa Smederevom su planirali i upad na tribine.

Zbog toga će na  utakmicu moći će da uđu samo navijači i simpatizeri tih timova koji imaju godišnju pretplatnu kartu.

U MUP-u kažu i da tokom  vikenda u Beogradu neće dozvoliti održavanje nijednog skupa koji nije prijavljen u skladu sa zakonom.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da će broj pripadnika MUP-a na obezbeđenju utakmice zavisiti od konačne provere bezbednosti skupa.

"Za sada ništa ne ukazuje na postojanje mogućnosti otkazivanja meča i nadam se da do toga neće doći. To je sportska manifestacija i očekujem da u tom duhu i protekne", zaključio je Veljović.

Što se samog sporta tiče, Partizan je favorit, ali trener Aleksandar Stanojević poručuje da  je najteže igrati utakmice za koje se kaže da su unapred dobijene.

 

autor: ZM izvor: agencije/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side