Stanić: Zvezdan Terzić mi bio kao otac
23.04.2012 Beograd

Stanić: Zvezdan Terzić mi bio kao otac

Stanić: Zvezdan Terzić mi bio kao otac
Nekadašnji fudbaler OFK Beograda Srđan Stanić posvedočio je danas u Višem sudu u Beogradu da mu taj klub, kao i njegov nekadašnji direktor Zvezdan Terzić, ništa ne duguju i da mu je Terzić bio kao otac.

"OFK je izmirio sve obaveze prema meni, sve što je trebalo da dobijem prema papirima dobio sam, a za Zvezdana Terzića imam samo reči hvale. Meni i drugim igračia on je bio kao otac. Mi smo svi došli iz malih sredina, a u OFK nam je bilo bolje nego kod kuće", rekao je Stanić svedočeći na suđenju Terziću i jegovim saradnicima zbog zloupotreba oko transfera fudbalera.

Stanić je svedočio povodom svog transfera u Spartak iz "Moskve" u maju 2005. godine za koji tužilaštvo optužuje Terzića da je tom prilikom zaključio dva ugovora, jedan na 1,7 miliona evra i drugi na 400.000 evra.

Veći iznos uplaćen je na račun preduzeća "Integrated investment servisis", dok je Upravni odbor OFK obavestio da im od Stanićevog transfera pripada 400.000 evra, navodi se u optužici.

Stanić, koji sada igra za "Borac" iz Čačka, rekao je da ne veruje da je za OFK za njega plaćena odšteta od 1,7 miliona evra, jer smatra da nije toliko vredeo, navodeći da je s moskovskim Spartakom zaključio ugovor na četiri godine, prema kome je godišnje trebalo da prima 250.000 evra.

"Ja nisam igrač koji toliko vredi, toliku odštetu (1,7 miliona evra) ne dobijaju ni "Zvezda" i "Partizan" kad prodaju igrače. Ne verujem da su toliko platili, jer su me suviše lako pustili da odem posle godinu i dva meseca. Klubovi kada plaćaju odštete uglavnom gledaju da im se taj novac vrati", ispričao je Stanić.

Sledeće suđenje, na kome bi trebalo da svedoče fudbaleri Marko Baša i Vladimir Grubač, zakazano je za 29. jun.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović, koji igra u Mančesteru u Engleskoj, trebalo bi da svedoči u septembru.

Terziću, kao i bivšem direktoru OFK "Beograd" Vladimiru Bulatoviću i fudbalskom menadžeru Draženu Podunavcu, sudi se zbog optužbi da su zloupotrebom službenog položaja od prodaje tri fudbalera OFK "Beograd" protivpravno prisvojili oko četiri miliona evra.

Postupak je privremeno razdvojen protiv nekadašnjeg sekretara zajednice prvoligaša Milovana Nikodinovića, jer je teško bolestan od gangrene desne noge, ali je moguće da se posle njegovog oporavka procesi ponovo spoje.

Svi se terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja, za koje im preti kazna od dve do 12 godina zatvora.

Optuženi su za protivpravno prisvajanje novca od transfera fudbalera OFK Beograda Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića.

autor: AS izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side