Španović: Snovi na čekanju, želim da budem jedan od junaka
04.04.2020 Beograd

Španović: Snovi na čekanju, želim da budem jedan od junaka

Španović: Snovi na čekanju, želim da budem jedan od junaka Foto: Beta/Branislav Božić
Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je danas da su odlaganjem Olimpijskih igara njeni snovi "na čekanju", ali je istakla da je to svakako bila ispravna odluka.


"Pripremala sam se za svoje četvrte Olimpijske igre ali je zbog globalne pandemije moj olimpijski san stavljen na čekanje. Dobro u ovoj situaciji je to što se taj san samo odgodio, a ne otkazao i što je duh olimpizma potvrđen stavljanjem zdravlja svih i jednakosti na prvo mesto", napisala je Španovićeva na svom Instagram profilu.

"To nije bila laka odluka, ali svakako ispravna", dodala je ona.

Kako je navela, navikla je na različite izazove i prepreke u karijeri i životu, tako da ovo doživljava kao samo još jedan izazov.

"Svi moramo pronaći način da vidimo nešto pozitivno u ovim teškim vremenima", rekla je osvajačica bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Kao i mnogi, i Španovićeva je kod kuće u samoizolaciji.

"Ovo je prava prilika da budem jedan od junaka, da ostanem kod kuće i ne izlažem ni svoje, niti bilo čije zdravlje riziku", rekla je srpska atletičarka.

Ona je kazala da vreme kod kuće pokušava da iskoristi tako što će naučiti nešto novo, raditi stvari za koje nije imala vremena, ali i da bude aktivnija na društvenim mrežama i pokuša da motiviše i ohrabri i sebe i druge.

"Odlaganje Olimpijskih igara do sledeće godine i nemogućnost normalnog treniranja stvorilo je priliku da se pobrinem za svoje mentalno zdravlje, a da ne izgubim motivaciju i velike snove", rekla je Španovićeva.

"Svima želim dobro zdravlje, molim vas ostanite kod kuće koliko god je potrebno kako bismo nastavili da živimo svoje snove nakon završetka karantina", zaključila je srpska atletičarka.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side