06.12.2017 Moskva

Ruski zvaničnik: Sportski zvaničnici nisu učinili dovoljno da spreče odluku MOK-a

Ruski zvaničnik: Sportski zvaničnici nisu učinili dovoljno da spreče odluku MOK-a Foto: Beta / AP
Visoki zvaničnik Rusije Konstantin Kosačov izjavio je danas da ruski sportski zvaničnici nisu učinili dovoljno da spreče odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) o suspenziji Rusije sa predstojećih Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji.

Kosačov, predsednik Odbora za spoljne poslove gornjeg doma ruskog parlamenta, Saveta Federacije, rekao je da ta odluka MOK-a "jasno predstavlja deo politike Zapada prema Rusiji", ali je okrivio ruske sportske zvaničnice navodeći da treba da "snose ličnu odgovornost" jer su dozvolili da se to dogodi.

MOK je u utorak suspendovao Rusiju sa predstojećih Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, 2018, nakon dokaza o sistemskom dopingu na Igrama u Sočiju 2014. godine.

Odluka Izvršnog odbora MOK-a je objavljena svega 66 dana pre početka ZOI u južnokorejskom Pjongčangu. MOK je naveo da je Olimpijski komitet Rusije suspendovan, ali da će sportisti iz te zemlje ipak moći da se takmiče u Južnoj Koreji kao neutralni takmičari i pod nazivom "Olimpijci iz Rusije", bez državne zastave i himne.

Kremlj je negirao da je Rusija vodila bilo kakav doping program.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side