Rukometna Arkus liga i zvanično protiv proširenja
22.05.2020 Beograd

Rukometna Arkus liga i zvanično protiv proširenja

Rukometna Arkus liga i zvanično protiv proširenja Foto: Pixabay.com
Skupština rukometne Arkus lige nije prihvatila odluku Rukometnog saveza Srbije (RŠ) o proširenju elitnog domaćeg takmičenja u sezoni 2020/21 sa 14 na 16 klubova, objavljeno je na sajtu Arkus lige.

Na sednici Arkus lige u Beogradu, devet klubova je posle petočasovne rasprave glasalo protiv proširenja, uz dva uzdržana i tri protiv, pa odluka Upravnog odbora RŠ o ligi sa 16 klubova nije prihvaćena.

Kako se navodi na zvaničnoj internet stranici Arkus lige, odluka ligaške skupštine i obrazloženi stavovi svih klubova biće upućeni Upravnom odboru RŠ od kojeg se traži da preispita svoju prethodnu odluku o proširenju.

Podsećamo, Arkus liga je suspendovana sredinom marta zbog pandemije koronavirusa, pa je RŠ prekinuo takmičenje i nije proglasio šampiona, a završnica Kupa Branislava Pokrajca trebalo bi da bude odigrana neposredno pre početka narednog prvenstva.

RŠ je odlučio da ovog proleća niko od superligaša ne ispadne u niži rang i da posle baraža najjača domaća liga bude proširena na 16 klubova, koji bi u prvom delu šampionata bili podeljeni u dve grupe sa po osam ekipa.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side