Republičke sportske igre osoba sa invaliditetom u sredu na Borskom jezeru
21.09.2020 Bor

Republičke sportske igre osoba sa invaliditetom u sredu na Borskom jezeru

Republičke sportske igre osoba sa invaliditetom u sredu na Borskom jezeru Foto: Pixabay.com
Republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara Srbije održaće se u sredu 23. septembra na Borskom jezeru, a radi sprečavanja širenja zarazne bolesti izazvane koronavirusom, ove godine takmičenja se odvijaju u atletici i šahu, ali ne i u stonom tenisu, streljaštvu i pikadu.

Takmičenje se održava 28. godinu zaredom sa ciljem promocije sporta među osobama sa povređenom kičmenom moždinom i aktivnog učešća osoba sa invaliditetom u životu zajednice, a poslednjih šest godina održava se na letovalištu kraj Bora.

"Ove godine prijavljeno je 15 ekipa iz 15 lokalnih udruženja iz gradova širom Srbije, ali sa smanjenim brojem takmičara u odnosu na prethodne godine, tako da očekujemo učestvovanje oko 80 takmičara, uglavnom korisnika invalidskih kolica", naveli su organizatori.

Ove godine nisu pozvane gostujuće ekipe saveza paraplegičara iz regiona.

Republičke sportske igre su najmasovnije okupljanje osoba sa invaliditetom na jednom mestu sa teritorije Srbije i uglavnom je reč o korisnicima invalidksih kolica.

Tu tradicionalnu sportsku manifestaciju podržalo je Ministarstvo za rad, zapošljavenje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije, kompanija "Inpharm" i pojedinačni donatori.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side