10.06.2019 Niš

Radnički počeo pripreme za novu sezonu

Radnički počeo pripreme za novu sezonu Foto: Beta / Radnički
Fudbaleri Radničkog iz Niša počeli su danas pripreme za novu sezonu, a trener Nenad Lalatović rekao je da će njegova ekipa pokušati da, u najmanju ruku, ponovi prošlu sezonu.

"Pred nama je stvaranje nove ekipe. Otišlo nam je nekoliko nosilaca igre poput Drinčića, Ranđelovića, Grbića i Pankova, tako da danas krećemo sve iz početka. Nedostaje nam mnogo igrača, ali Radnički je jedan od najvećih klubova u Srbiji i naše ambicije su da probamo da u najmanju ruku ponovimo prošlu sezonu, koja je bila istorijska", rekao je Lalatović.

Lalatović je istakao da nešto više od toga u ovom trenutku ne želi da obećava.

"Prelazni rok traje, a o tome ću konkretnije moći da govorim ukoliko se ispune moji zahtevi o dovođenju novih fudbalera u Radnički. Ono što nam je otišlo sada mora da se dovede. Kada budemo doveli takve igrače, tek onda ću moći da kažem šta može da se očekuje od Radničkog sledeće sezone", rekao je Lalatović.

Lalatović, koji je prošle nedelje dogovorio nastavak saradnje s Radničkim, naveo je da mu je drago što je ostao na Čairu.

"Zavoleo sam Niš od prvog dana, a i ja sam ovde prihvaćen sjajno. Imao sam ponude iz Grčke i iz Kazahstana, ali te ekipe nisu bile spremne da ispune sve moje uslove, a kada me je pozvao gospodin Tončev brzo smo se dogovorili. Ja sam njemu jasno rekao koji su moji uslovi i koje igrače želim u Radničkom i dobio sam obećanje da će ti fudbaleri doći u Niš u najkraćem mogućem roku", rekao je on.

Radnički će prvu takmičarsku utakmicu odigrati već 11. jula u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a ime protivnika saznaće 18. juna, kada je na programu žreb u Nionu.

"Pred nama je mesec dana teškog rada kako bismo spremni dočekali 11. jul i utakmicu u Ligi Evrope. Što se tiče tog žreba, jedino ne bih voleo da u prvom kolu dobijemo za protivnika ekipu čije je prvenstvo u toku, ali i do tog žreba ima vremena, tako da je sada najvažnije da se potpuno fokusiramo na ove pripreme", kazao je Lalatović.

Sportski direktor Radničkog Marko Jovanović kazao je da je na Čair stigao Milan Makarić iz Bačke, a da će se timu, ako prođe lekarske preglede, pridružiti i ofanzivni vezista Veljko Batrović iza kojeg je, kako je naveo, odlična sezona u bugarskom Etru iz Velikog Trnova.

"Do kraja ove sedmice očekujte još četvoricu ili petoricu fudbalera na Čairu, koji bi prema svojim karakteristikama trebalo da zamene igrače koji su nas napustili, čak i da nam donesu kvalitet više u odnosu na prethodnu sezonu", rekao je on.

Jovanović je istakao i da, zbog odličnih igara u prošloj sezoni, postoji veliko interesovanje za Nermina Haskića i Đorđa Crnomarkovića.

"Oni su sa nama, pod ugovorom su sa Radničkim i mi računamo na njih u mečevima koji nas očekuju", rekao je Jovanović.

Fudbaleri Radničkog će prvih 13 dana trenirati u Nišu, a 23. juna će se preseliti u Sloveniju gde će u Termama Čatež obaviti glavni deo priprema. Povratak u Niš planiran je za 3. jul.

Na današnjoj prozivci bili su: Stefan Ilić, Milorad Kojić, Stefan Đorđević, Taras Bodnarenko, Đorđe Crnomarković, Filip Stanković, Petar Ćirković, Aleksa Jovanović, Aleksandar Jovanović, Petar Ristić, Nikola Čumić, Petar Petrović, Nermin Haskić, Marko Mitrović, Marko Živković, Nikola Stevanović, Marko Petrović, Milan Makarić, Veljko Batrović, Filip Sekulić, Lazar Stevanović, Đorđe Ivanović, Miloš Zdravković i Danijel Ranđelov.

Saša Stojanović, Riota Noma i Aleksandar Todorovski bili su, kako se navodi, opravdano odsutni i oni će se ekipi priključiti u sredu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side