23.02.2017 Beograd

Radnički: Jedina namera Zvezde je bila da nas izigra

Radnički: Jedina namera Zvezde je bila da nas izigra
Fudbalski klub Radnički Niš pozvao je danas Crvenu zvezdu da izmiri obaveze koje ima prema tom klubu, ali i Fudbalski savez Srbije da zaštiti sve klubove u zemlji od "obmana i prevara".

"Pozivamo javno FK Crvena zvezda da obaveze koje imaju prema nama izmire kako bismo i mi mogli naše obaveze redovno da izmirujemo. Takođe, pozivamo FSS sa zaštiti sve klubove od obmana i prevara kojima su izloženi, a koji fudbalu daju loš imidz i rasteruju gledaoce sa stadiona. Radnički iz Niša želi jednaka prava za sve klubove, a na terenu neka pobedi bolji", navodi se u saopštenju Radničkog.

Radnički je podneo tužbu Arbitražnim sudom FSS protiv Crvene zvezde zbog duga od 300.000 evra za obeštećenje Milana Pavkova prilikom transfera u beogradski klub.

"Crvena zvezda osporava transfer Pavkova u FK Crvena zvezda koji je, gle čuda, uredno registrovan za FK Crvena zvezda i već je imao debitanstski nastup u prvoj utakmici prolećnog dela prvenstva. Razlog osporavanja Ugovora o transferu je činjenica da je Ugovorom o transferu ugovoren i 'eventualni' transfer igrača Stefana Ilića u FK Radnički iz Niša", navodi se u saopštenju

"Kao klub, nismo mogli da ugovorimo transfer igrača Stefana Ilića bez njegove saglasnosti već su kao što je ugovorom precizirano, ugovorene međusobne obaveze u slučaju transfera igrača Stefana Ilića u Radnički. Činjenica da transfer igrača Stefana Ilića nije realizovan ne može na bilo koji način uticati na legitimnost Ugovora o transferu i obavezu koju Crvena zvezda ima prema Radničkom", dodaje se u saopštenju.

Radnički je naveo da je način na koji Zvezda pokušava da ospori ugovor o transferu Milana Pavkova u beogradski klub dokaz da namere Zvezde nisu bile "niti časne niti moralne".

"Jedina namera im je bila da nas izigraju i dovedu u zabludu", naveo je Radnički.

Radnički je upitao kakvu cenu ima činjenica da je taj klub prvi u Srbiji javno objavio sve detalje transfera Milana Pavkova želeći da na taj način podstakne i druge klubove da rade u skladu sa zakonom i transparentno.

"Nova uprava FK Radnički iz Niša je velikim naporima izmirila sve nasleđene obaveze kako bi mogli da registrujemo nove igrači i borimo se za vrh tabele ali smo i tu dovedeni u zabludu jer smo mi naše obaveze izmirili dok pojedini klubovi nisu izmiri svoje obaveze a stekli su ista prava registracije novih igrača kao i FK Radnički iz Niša", naveo je Radnički.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw