12.11.2011 Berlin

Poginule rukometne sudije braca Mete

Poginule rukometne sudije braca Mete
Nemačka rukometna federacija saopštila je danas da su u saobraćajnoj nesreći u petak uveče poginuli sudije braća blizanci Bernd i Rajner Mete.

Sudijski par je automobilom putovao na utakmicu između Belingena Vajlštetena i Magdeburga, kada je došlo do sudara sa kamionom u kojem su obojica izgubila život.

Utakmica je bila odložena jer se sudije nisu pojavile na vreme, a policija u Frojdenštatu je potvrdila njihovu smrt

Braća Mete, koji su od 1998. godine postali sudije evropske i svetske rukometne organizacije, vodili su zajedno više od 130 međunarodnih utakmica, među kojima i finale Evropskog prvenstva u Austriji prošle godine.

U sezonama 2008/2009. i 2009/2010. proglašeni su za najbolje sudije nemačke rukometne Bundeslige.

Braća Mete su počela da sude rukometne mečeve 1987, a godinu dana kasnije da rade zajedno. Od 1993. su bili članovi udruženja arbitara pri nemačkoj kući rukometa, u okviru čijih takmičenja su delili pravdu na više od 500 utakmica. Bernd Mete je iza sebe ostavio suprugu i jedno dete, a Rajner suprugu i dvoje dece.

"Čitava nemačka rukometna porodica je pogođena tragičnom pogibijom Bernda i Rajnera Metea. Naše misli su sa njihovim suprugama, decom i porodicama", rekao je predsednik Nemačke rukometne lige Rajner Vite.

autor: AA izvor: agencije/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side