08.08.2012 Beograd

Pijani skakač u vis postao olimpijski prvak (VIDEO)

Pijani skakač u vis postao olimpijski prvak (VIDEO)
Olimpijski pobednik u skoku u vis Ivan Uhov koji je u Londonu slavio sa 5 cm ispred Kinarda, proslavio se 2008. godine kada je na mitingu u Lozani skakao potpuno pijan.

Ruski atletičar 2008. godine napunio je sve naslovne strane portala nakon što je na mitingu u Lozani pokušao da skače potpuno pijan.
Navijači su ga snimili i Uhov je uskoro postao velika svetska zvezda.

Kasnije je otkriveno da se za skokove zagrevao uz "Red Bull" i vodku. Naravno, to je bio poslednji put.

"On je jedan od najboljih skakača na svetu, ali je celog tog dana bio potpuno pijan" rekao je neimenovani atletičar koji je kobnog dana bio u njegovoj blizini.

Uhov je tada jedva stajao na nogama a skidanje donjeg dela trenerke pred nastup malo je potrajalo. Red bul mu svakako tada "nije dao krila" jer je takmičenje završio na poslednjem mestu, "skočio je ispod prečke".

Pogledajte njegov tadašnji nastup:

Sinoć je u Londonu preskočio 2,38 metara i iza sebe za čak pet centimetara ostavio prvog pratioca za zlato, Erika Kinarda. Osim po velikom talentu, Ivan je poseban po još nečemu. Uhov je, naime, jedan od retkih koji ne skače u patikama specijalno napravljenima za skok u vis. Ivan je odabrao sprinterice napravljene za trkače.

Uhov je danas priznao da je u finalu morao da pozajmi opremu od zemljaka Andreja Silnova, jer je tokom takmičenja izgubio svoj dres.

"Skakao sam sve više i više i kad je letvica došla do 2.33 shvatio sam da sam izgubio dres sa službenom oznakom. Sećam se da sam ga stavio u torbu, ali izgleda da ga je neko uzeo. Plašio sam se diskavalifikacije, ali mi je sudija dopustio da ga potražim. Kad nisam uspeo u tome, moj prijatelj Silnov pozajmio mi je majicu, na koju sam zakačio moj broj", rekao je Uhov.

autor: AM izvor: 24sata/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side