Olimpijski plamen u Japanskom olimpijskom muzeju
31.08.2020 Beograd

Olimpijski plamen u Japanskom olimpijskom muzeju

Olimpijski plamen u Japanskom olimpijskom muzeju Foto: pixabay.com
Olimpijski plamen biće izložen u Tokiju, na samo nekoliko minuta hoda od Nacionalnog stadiona, gde je trebalo da gori za vreme Olimpijskih igara.

Plamen je u martu iz Grčke stigao u Japan i uglavnom je boravio u Tokiju, otkako su Olimpijske igre odložene na godinu dana zbog pandemije koronavirusa.

Plamen je danas otkriven na maloj ceremoniji kojoj su prisustvovali predsednik Organizacionog komiteta Olimpijskih igara Joširo Mori i predsednik Olimpijskog komiteta Japana Jašuro Jamašita.

Olimpijski plamen će od utorka i najmanje još dva meseca biti izložen u novom Japanskom olimpijskom muzeju. Posetioci će samo uz rezervaciju moći da uđu u muzej, koji se nalazi preko puta novog stadiona.

Olimpijske igre trebalo bi da počnu 23. jula 2021. godine. Međutim, nije izvesno da li će se održati zbog nesigurne situacije oko pandemije koronavirusa.

Na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama očekuje se učešće od 15.400 sportista. Uz njih, takmičenjima će prisustvovati hiljade trenera, tehničkog osoblja i medija.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) želi i prisustvo publike, ali nije objašnjeno kako bi to moglo da se izvede, niti da li bi navijačima koji nisu iz Japana bio dozvoljen ulazak u zemlju.

MOK je nedavno saopštio da će Igre u Tokiju biti otkazane ako ne budu održane 2021. godine, pošto nema mesta u kalendaru za novo odlaganje.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side