02.10.2017 | 21:27h ► 21:38h Beograd

Odbojkašice proslavile osvojeno zlato s navijačima u Beogradu

Odbojkašice proslavile osvojeno zlato s navijačima u Beogradu Foto: Beta / CEV / DS
Nekoliko hiljada navijača pozdravilo je večeras ispred Skupštine Beograda odbojkašice Srbije i sa njima proslavilo osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Bakuu.

"Ne znam da li ste svesni koliko nam znači vaša podrška, vaša ljubav, koliko su svi naši treninzi, naše utakmice, sve što radimo je u najvećem delu posvećeno vama", poručio je selektor Zoran Terzić okupljenim navijačima.

Odbojkašice i članovi stručnog štaba su pojedinačno izlazili na balkon, uz aplauz okupljenih navijača.

Posle predstavljanja ekipe intonirana je himna Srbije, koju su članovi reprezentacije i navijači zajedno otpevali.

"Jednu stvar nemojte da zaboravite, znači nam puno zaista... Bez obzira na rezultat, bez obzira šta se dešavalo na prvenstvu, ove devojke daju svoj maksimum svaki put, do zadnje kapi znoja, do zadnje kapi krvi. Imajte to na umu svaki put kada one igraju bez obzira kakav je rezultat i budite sigurni da vas neće razočarati nikad i da će vam jednog dana vratiti sa kamatom i ako nije valjalo", rekao je Terzić.

Navijači su velikim aplauzom i skandiranjem "MVP" pozdravili Tijanu Bošković, najbolju igračica Evropskog prvenstva.

"Stvarno ne znam šta da kažem, presrećni smo. Divno je videti sve vas koji ste došli da nas dočekate. Nadam se da će biti ovakvih prilika", rekla je Tijana Bošković.

Kapiten reprezentacije Milena Rašić zahvalila je navijačima na "ostvarenju još jednog sna" - dočeku ispred Skupštine Beograda.

"Hvala vam što ste došli i hvala vam na podršci tokom celog prvenstva. Hvala devojkama ovde, hvala devojkama koje nisu večeras sa nama ali su deo ekipe. Hvala stručnom štabu, savezu i svima koji su bili uz nas. Pre svega, hvala vam na ostvarenju još jednog sna, a to je ovaj doček ovde, na ovom balkonu. Ovako nešto ima samo Srbija", rekla je Rašićeva.

Tijana Malešević imala poruku za navijače.

"Divni ste. Vi ste vetar u leđa. Vi ste ono što nas izdvaja od drugih i što nas stavlja na ovo mesto gde smo. Idemo zajedno napred. Ovo je naše", poručila je Tijana Malešević uz visoko podignutu zlatnu medalju.

Srpske odbojkašice su u nedelju postale šampionke Evrope, pošto su u finalu sa 3:1 pobedile Holandiju.

Zlatnu medalju osvojile su Bjanka Buša, Bojana Živković, Mina Popović, Tijana Malešević, Brankica Mihajlović, Slađana Mirković, Stefana Veljković, Teodora Pušić, Ana Bjelica, Jovana Stevanović, Milena Rašić, Tijana Bošković, Bojana Milenković i Jelena Blagojević.

 

Terzić: Napadamo medalju i na SP

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je večeras da će njegova ekipa "napasti" medalju i na Svetskom prvenstvu koje se sledeće godine održava u Japanu.

"To je novi izazov i ja sam siguran da ćemo biti još bolji. Ovo je nova ekipa, dosta je novih igračica i do sledeće godine to treba da izgleda još bolje. Napadamo medalju i na Svetskom prvenstvu i nadamo se opet balkonu", rekao je Terzić za RTS.

Nekoliko hiljada navijača pozdravilo je večeras ispred Skupštine Beograda odbojkašice Srbije i sa njima proslavilo osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Bakuu.

Srpske odbojkašice su u nedelju postale šampionke Evrope, pošto su u finalu sa 3:1 pobedile Holandiju.

Na pitanje da li mu je ovo zlato do sada najdraže, Terzić je rekao da ne zna da li je najdraže, ali da jeste specifično.

"Možda sa... Hajde da ne kažem najmanje nade, jer se mi uvek nadamo da ćemo pobediti, ali ovog puta je stvarno bilo mnogo problema, ovog puta su devojke to uspele da prevaziđu na neverovatan način. Ne što su pobedile, ne što smo osvojili titulu prvaka Evrope, nego što nismo dali ni u jednoj utakmici ni gram šanse bilo kojem protivniku da nas pobedi. To je ne nezabeleženo na velikim takmičenjima u poslednje vreme i treba im čestitati", rekao je Terzić.

Terzić je naveo da se nada da će i naredne generacije odbojkašica imati priliku da se popnu na balkon Skupštine Beograda.

"Doček u Beogradu je uvek lep. Kad dođeš kući je uvek lepo, a pogotovo ovo... Ovo je nešto što se pamti ceo život. Mi smo imali priliku samo jednom da budemo na balkonu, te 2006, i evo sada drugi put. Nijedna igračica iz 2006. sada nije tu, ovo je nova generacija. Ja se nadam da će i sledeće generacije imati priliku i zadovoljstvo da budu na balkonu", rekao je Terzić.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Festival Srpske Trpeze
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
Belex2018
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side