31.01.2020 Beograd

Odbojkaši Srbije u Kraljevu, Krakovu, Braziliji, San Huanu i Kalgariju

Odbojkaši Srbije u Kraljevu, Krakovu, Braziliji, San Huanu i Kalgariju Foto: Pixabay
Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je danas gradove domaćine ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, a odbojkaši Srbije igraće u Kraljevu, Krakovu, Braziliji, San Huanu i Kalgariju.

Liga nacija 2020. godine igraće se od 22. maja do 5. jula. Mečevi odbojkaša igraće se od petka do nedelje.

Srbija će u okviru prvog vikenda (od 22. do 24. maja) igrati u 3. grupi u "Tauron Areni" u Krakovu sa domaćinom Poljskom, Italijom i Slovenijom.

Drugi vikend će se odigrati od 29. do 31. maja, a Srbija će igrati u 7. grupi u dvorani "Nilson Nelson" u Braziliji. Rivali Srbiji, pored Brazila, biće Francuska i Japan.

Reprezentacija Srbije će potom od od 5. do 7. juna u "Hali sportova" u Kraljevu biti domaćin SAD, Iranu i Nemačkoj u okviru 10. grupe trećeg vikenda.

Tokom četvrtog vikenda (12 – 14. jun), Srbija će igrati u 14. grupi u dvorani "Aldo Kantoni" u San Huanu, u Argentini, sa domaćinom, Rusijom i Bugarskom.

Peti vikend je na programu od 19. do 21. juna, a Srbija će igrati u 17. grupi u "Vinsport Areni" u Kalgariju, u Kanadi, sa domaćinom, Australijom i Kinom.

Finalni turnir trećeg izdanja Lige nacija u konkurenciji odbojkaša odigrati od 1. do 5. jula u Torinu.

Pored Italije, plasman na Finalni turnir će izboriti pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

 

Odbojkašice Srbije u Nišu, Montikjariju, Makau, Ufi i Tojami

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije biće domaćin drugog vikenda ovogodišnjeg izdanja Lige Holandiji, Tajlandu i SAD u Nišu, saopštila je danas Svetska odbojkaška federacija (FIVB).

Drugi vikend na programu je od 26. do 28. maja, a utakimice će se igrati u hali "Čair".

U okviru prvog vikenda, od 19. do 21. maja, Srbija će igrati u 3. grupi dvorani "Pala Džordž" u Montikjariju, u Italiji, sa domaćinom, Turskom i Poljskom.

Treći vikend će se odigrati od 2. do 4. juna, a Srbija će igrati u 11. grupi u "Makao Forumu" u Makau sa domaćinom Kinom, Brazilom i Belgijom.

Tokom četvrtog vikenda, od 9. do 11. juna, Srbija će igrati u 14. grupi u "Ufa Areni" u Ufi, u Rusiji sa domaćinom, Korejom i Kanadom.

Poslednji, peti vikend na programu je od 16. do 18. juna, a Srbija će gostovati u Tojami u Japanu u 20. grupi. Pored Japana, rivali aktuelnim  svetskim i evropskim prvakinjama biće i Nemačka i Dominikanska Republika.

Finalni turnir će se odigrati od 1. do 5. jula u Kini.

Pored Kine na Finalnom turniru će nastupiti i pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side