05.03.2017 | 19:34h ► 21:10h Beograd

Mihail Dudaš završio na 14. mestu sedmoboja

Mihail Dudaš završio na 14. mestu sedmoboja Foto: Beta/AP
Srpski atletičar Mihail Dudaš završio je večeras tek na 14. mestu u sedmoboju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

 

 


Dudaš je u poslednjoj disciplini, trci na 1.000 metara, pao nekoliko desetina metara pre cilja i tako izgubio jednu od vodećih pozicija.

Trku je završio u suzama, pošto je bio veoma blizu medalje, pre no što je diskvalifikovan u toj disciplini.

Dudaš je 14. u generalnom plasmanu sedmobojaca sa 5.239 bodova. Iza njega su ostali samo Bastijen Ozeil i Maicel Uibo, koji su diskvalifikovani.

Zlatnu medalju osvojio je Kevin Majer iz Francuske (6.479 bodova, novi evropski rekord), srebrnu Horhe Urenja iz Španije (6.227), a bronzanu Adam Sebastijan Helcelet iz Češke (6.110).

 

Dudaš: Velika čast mi je bila i da padnem dajući sve od sebe

Srpski atletičar Mihail Dudaš rekao je danas da mu je bila velika čast da takmiči pred publikom u Beogradskoj areni na Evropskom dvpranskom prenstvu, i da je ponosan što je dao sve od sebe.

"Znao sam da moram da dam sve što imam, a očigledno i ono što nemam, da bih došao do odličja. Bila mi je izuzetno velika čast da pred ovim ljudima i padnem na terenu dajući sve od sebe", rekao je Dudaš za RTS.

Dudaš je sedmoboj završio na 14. mestu, iako je pred poslednju disciplinu bio u igri za medalju. Ipak, pao je nekoliko desetina metara pred ciljem, zbog čega je diskvalifikovan iz trke na 1.000 metara, što mu je pokvarilo konačan plasman.

On je istakao veliku podršku u Beogradskoj areni.

"Ne mogu da dođem sebi. Bio sam na raznim takmičenjima, ali nijedna publika za svoje nije navijala kao što je naša za nas", kazao je Dudaš.

Po njegovim rečima, takmičenje u Beogradu je bilo veoma teško, sa puno uspona i padova.

Dudaš je dodao da nije zadovoljan nastupom u prvih nekoliko disciplina, ali da ga je učešće u skoku motkom ostavilo u borbi za medalju.

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side