12.08.2017 Nion

LEN pokrenuo vaterpolo Evropa kup za najbolje reprezentacije

LEN pokrenuo vaterpolo Evropa kup za najbolje reprezentacije Foto: freeimages
Evropa kup u vaterpolu, koji će igrati najbolje reprezentacije na kontinentu, počeće da se održava od predstojeće sezone, objavljeno je danas.

"Ovo će biti takmičenje koje će činiti najbolje svetske ekipe jer prema aktuelnim rang listama, evropske reprezentacije vladaju na globalnoj sceni", navodi se u saopštenju Evropske plivačke federacije (LEN).

Takmičenje će se zbog gustog kalendara održati u tri faze, sve tokom vikenda.

Prvo će se igrati tri grupe u različitim gradovima sa po četiri ekipe, a po dve najbolje i dve najbolje trećeplasirane će obezbediti prolaz u drugu fazu.

Drugu fazu će činiti dve grupe sa po četiri tima, a dve prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe će proći na Superfinale.

Najbolje četiri reprezentacije će u Superfinalu igrati međusobno, svako sa svakim, a LEN je takav način ocenio "najpoštenijim".

Predsednik LEN-a Paolo Bareli izjavio je da ta organizacija ima ulogu da razvije vaterpolo i da je takmičenje nastalo na osnovu inicijative nacionalnih saveza.

"Kako bi se garantovao kontinuitet u aktivnostima evropskih nacionalnih timova, a kako su i tražili nacionalni savezi, LEN je odlučio da pokrene novo takmičenje kako bi omogućio najboljim timovima u Evropi sa igraju na najvišem nivou", naveo je Bareli.

Žreb za grupnu fazu takmičenja obaviće se u septembru tokom Evropskog prvenstva za juniore na Malti.

Grupna faza prvog Evropa kupa održaće se od 17. do 19. novembra, osam najboljih će igrati od 15. do 18. februara, a Superfinale od 6. do 8. aprila.

Takođe, Evropa kup će se po istom sistemu igrati i u ženskoj konkurenciji.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side