Kreće regionalna rukometna liga
14.06.2011 Beograd

Kreće regionalna rukometna liga

Kreće regionalna rukometna liga
Regionalna rukometna liga koja će okupit timove iz bivše Jugoslavije, uz učešće Slovačke umesto Slovenije, počeće u septembru. Žrebom za prvu sezonu, koji je održan u beogradskom hotelu Holidej in, okončana je dvogodišnja priča o formiranju regionalne lige.

U SEHA (South East Handball Asociation) ligi igraće 12 ekipa iz BiH, Makedonije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovačke, a takmičenje će početi 10. septembra. Takmičiće se Borac (Banja Luka), Bosna (Sarajevo), Kroacija Osiguranje (Zagreb), Crvena zvezda (Beograd), Izvidjač (Ljubuško), Lovćen (Cetinje), Metalurg (Skoplje), Nahe (Našice), Partizan (Beograd), Tatran (Prešov), Vardar (Skoplje), Sutjeska (Nikšić).

Predsednik lige Sandi Šola istakao je da je prošlo dve godine od kada su se predstavnici klubova prviput sastali da razgovaraju o zajedničkom takmičenju.

"Današnjim žrebom se završava jedna priča i počinje nova. Nadam se da će nam se u narednim godinama pridružiti ekipe iz Slovenije, Madjarske, Poljske i Italije. Želimo da razvijamo rukomet i da ovim atraktivnim takmičenjem pomognemo jedni drugima", rekao je Šola. On je dodao da je siguran u uspeh lige i da svi koji su učestvovali u stvaranju treba da budu ponosni, jer to nije bio lak posao.

Komesar za takmičenje Dragan Načevski naglasio je da će SEHA liga biti 'liga šampiona' po vrhunskim učesnicima, koji podrazumevaju i najbolje sudije i delegate utakmica.
"Biće to liga za primer. Klubovi će tražiti da igraju u njoj", zaključio je Načevski.

U prvom kolu sastaće se: Borac - Vardar, Lovćen - Tatran, Crvena zvezda - Nexe, Kroacija - Partizan, Izvidjač - Sutjeska, Metalurg - Bosna.

Na kraju takmičenja igraće se "fajnal for". U ovoj prvoj sezoni birani su klubovi sa "bogatom tradicijom, ali i sa dobrim trenutnim rezultatima.

izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side